01 / 05 / 2024

1958 yılında Maçka'da Profesör apartmanları inşa edilecekmiş!

1958 yılında Maçka'da Profesör apartmanları inşa edilecekmiş!

1958 yılında İstanbul Üniversitesi ve Teknik Üniversitesi'nin profesörleri, mesken davalarını halletmek için kooperatif kurmuşlar. Maçka Silahhanesi'nin arkasında, Vakıflar'a ait 47 dönüm arazi satın alınarak 400 daireli apartmanlar inşa edilecekmiş.



1958 yılında Maçka da Profesör apartmanları inşa edilecekmiş!


Profesör Apartmanları'nın inşaatına başlanıyor.


Faaliyete geçen Üniversite Yapı Kooperatifi'ne Maçka'da Evkaf'a ait 47 dönümlük arsa tahsis edildi.


  İstanbul Üniversitesi ile Teknik Üniversite profesörlerinin mesken davasını halletmek için kurulan kooperatif faaliyete geçmiştir. Yeni İdare Heyeti bugün toplanarak vazife taksimi yapacaktır.

  Maçka'daki Teknik Okul ile eski Maçka Silahhanesi'nin arka kısmına düşen 47 dönüm tutarındaki Evkaf'a ait arsa, Profesörler Kooperatif'ne tahsis edilmiştir. Kooperatifin ihtiyacı olan arsa 6 dönümdür. Tamamı için kooperatifin 10 milyon liraya yakın para ödemesi gerektiğinden, arsanın Emlak Kredi Bankası tarafından alınarak blok apartman inşası uygun görülmüştür. İnşaat bittikten sonra kooperatif mensupları hisselerine düşen borç miktarını taksitlerle ödeyeceklerdir. 

  Arsa üzerine 280 İstanbul Üniversitesi ve 120 Teknik Üniversite öğretim üyesine ait olmak üzere cem'an 400 daireli apartmanlar inşa edilecektir.


Milliyet Gazetesi 10 Temmuz 1958 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön