21 / 05 / 2024

Maçka Vakıflar arsası

Maçka Vakıflar arsası

1958 yılında İstanbul Üniversitesi ve Teknik Üniversitesi'nin profesörleri, mesken davalarını halletmek için kooperatif kurmuşlar. Maçka Silahhanesi'nin arkasında, Vakıflar'a ait 47 dönüm arazi satın alınarak 400 daireli apartmanlar inşa edilecekmiş.

1938'de Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara'daki arsasını 7 bin liraya satmış!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara'da Hatıp Çayı kenarındaki arsayı 7 bin liradan  satılığa çıkarmış.

Vakıflar, o ildeki 3 adet konutu satıyor! Ev alacaklara fırsat! 

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Erciyesevler Mahallesinde yer alan 3 adet konutu satıyor. Peki Kayseri Kocasinan'da satışı yapılacak konutların büyüklükleri kaç metrekare? Fiyatlar ne kadar? 

Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu mu yapılacak?

Gezi Parkı'nı 100 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü dikkat çeken bir ihaleye çıkıyor. İhale kapsamında Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu yapılacak...

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Didim Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsasında yıkım var!

Didim Altınkum’da yıllardır boş duran, içinde yıkılmak üzere harap yapılar bulunan ve kaderine terk edilen Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsası için yıkım kararı verildi.

Fahrettin Altun, evinin yanındaki alanı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Üsküdar'daki arsasıyla ilgili çıkan haberlere ilişkin, "Evini kendi arsası içinde büyütme imkanı olduğu halde bunu da yapmamıştır. Evinin ve bahçesinin hemen yanında bulunan alanı ise Vakıflar Genel Müdürlüğünden kiraladı" dedi...

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na 176 milyon lira ilave kaynak aktarıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ramazan öncesinde ihtiyaç sahipleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na 176 milyon 440 bin 119 lira ilave kaynak aktarıldığını söyledi.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ek kaynak sağlanacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Kovid-19'dan etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ek kaynak göndereceklerini açıkladı.

2 bin 83 gayrimenkul Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi!

Bakan Özhaseki, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Özhaseki, "Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen taşınmaz adedi de 2 bin 83. Özel bir gayretle arkadaşlarımızın kaçırmasını engelledikleri taşınmaz sayısı da bin 148 adet." dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Sur'daki kira affı esnafı sevindirdi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kasım 2015 ile Nisan 2016 tarihleri arasındaki kira borçlarını affetti. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde saldırılar nedeniyle mağdur olan esnafın kira borçlarını affetmesi esnafı sevindirdi.

Vakıflar Altunizade arsasının otel alanı imar planı askıya çıktı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde olan Üsküdar Altunizade'deki 17 bin 920 metrekarelik arazinin “Turizm Tesis Alanı” ve kısmen “Yeşil Alan” olarak hazırlanan imar planı askıya çıktı...

1982 yılında Okmeydanı'nda Vakıflar'a ait arazi üzerine 6 mahalle kurulmuş!

Vakıflar'a Fatih'ten kalan Okmeydanı'ndaki bin 230 dönüm arazi üzerinde 6 mahalle kurulmuş. 1960'lı yıllarda başlayan gecekondulaşma sonrası yerleşenlere, politikacıların gösterdiği hoşgörü bugünkü Okmeydanı'nın oluşmasını sağlamış.

1958 yılında Maçka'da Profesör apartmanları inşa edilecekmiş!

1958 yılında İstanbul Üniversitesi ve Teknik Üniversitesi'nin profesörleri, mesken davalarını halletmek için kooperatif kurmuşlar. Maçka Silahhanesi'nin arkasında, Vakıflar'a ait 47 dönüm arazi satın alınarak 400 daireli apartmanlar inşa edilecekmiş.

Maçka Vakıflar arsası Haberi

Maçka Vakıflar arsası



Profesör Apartmanları'nın inşaatına başlanıyor.


Faaliyete geçen Üniversite Yapı Kooperatifi'ne Maçka'da Evkaf'a ait 47 dönümlük arsa tahsis edildi.


  İstanbul Üniversitesi ile Teknik Üniversite profesörlerinin mesken davasını halletmek için kurulan kooperatif faaliyete geçmiştir. Yeni İdare Heyeti bugün toplanarak vazife taksimi yapacaktır.

  Maçka'daki Teknik Okul ile eski Maçka Silahhanesi'nin arka kısmına düşen 47 dönüm tutarındaki Evkaf'a ait arsa, Profesörler Kooperatif'ne tahsis edilmiştir. Kooperatifin ihtiyacı olan arsa 6 dönümdür. Tamamı için kooperatifin 10 milyon liraya yakın para ödemesi gerektiğinden, arsanın Emlak Kredi Bankası tarafından alınarak blok apartman inşası uygun görülmüştür. İnşaat bittikten sonra kooperatif mensupları hisselerine düşen borç miktarını taksitlerle ödeyeceklerdir. 

  Arsa üzerine...