22 / 05 / 2024

Maçka Profesör Apartmanları

Maçka Profesör Apartmanları

1958 yılında İstanbul Üniversitesi ve Teknik Üniversitesi'nin profesörleri, mesken davalarını halletmek için kooperatif kurmuşlar. Maçka Silahhanesi'nin arkasında, Vakıflar'a ait 47 dönüm arazi satın alınarak 400 daireli apartmanlar inşa edilecekmiş.

1935'te Maçka kışlasına bekleme yerleri yapılmış! İlk durak örneği Atikalipaşa!

1935 yılında Maçka Kışlasında Tramvay bekleyen vatandaşların sığınabilecekleri bir bekleme alanlarının yapılması kararlaştırılmış.

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

Arçelik 10120 MA Antrasit Çamaşır Makinesi kaç lira? 23 Şubat 2023 fiyat listesi...

Modern tasarımı ve 10 kilogram yıkama kapasitesiyle büyük beğeni toplayan Arçelik 10120 MA çamaşır makinesi, Prosmart Inverter motoruyla enerji tasarrufu sağlar. Peki, Arçelik 10120 MA antrasit çamaşır makinesinin özellikleri ne, en uygun nereden alınır? İşte detaylar...

Maçka Sosyal Yardımlaşma Başkanlığı Trabzon'da 2 gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Maçka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Trabzon Maçka'da yer alan 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

TOKİ Maçka projesinin ihalesi yapıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Maçka projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşma hukuka aykırı bulunmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesinde birinci derece sit alanı olarak kabul edilen Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşma hukuka aykırı bulunmadı.

Maçka Parkı’nda tünel projesini durdurma çağrısı!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, gündemden düşmeyen Maçka Parkı’nda incelemelerde bulundu. Kurul, İBB’ye projeyi durdurma çağrısı yaptı.

Maçka Parkı havadan görüntülendi!

İstanbul’da, altından tünel geçirilmesi planlanan Maçka Parkı havadan görüntülendi. 138 bin 971 metrekareli yeşil alana sahip parkın önemi fark edildi.

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

Trabzon Maçka'da evler boşaltılıyor!

Trabzon Maçka Sukenarı Mahallesi’nde 20 yıldır heyelan korkusu yaşanıyor. Mahalleli, “yetkililer acilen burayı boşaltın ama masrafları karşılayamayız” dediklerini iddia ediyor.

Maçka'dan Karadeniz'e karayolu tüneli geliyor!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri olarak adlandırılan Maçka'da yapımına başlanan karayolu tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Karadeniz'de sahilinde bulunan Kumköy koyuna kadar uzanıyor.

Alişan, Maçka'ya taşınacak!

Uzun zamandır ailesiyle birlikte yaşayan Alişan, yeni bir ev aldığını ve artık orada yaşayacağını açıkladı. Ünlü şarkıcı, Maçka'da bulunan bir rezidansa taşınacak.

Maçka Profesör Apartmanları Haberi

Maçka Profesör Apartmanları



Profesör Apartmanları'nın inşaatına başlanıyor.


Faaliyete geçen Üniversite Yapı Kooperatifi'ne Maçka'da Evkaf'a ait 47 dönümlük arsa tahsis edildi.


  İstanbul Üniversitesi ile Teknik Üniversite profesörlerinin mesken davasını halletmek için kurulan kooperatif faaliyete geçmiştir. Yeni İdare Heyeti bugün toplanarak vazife taksimi yapacaktır.

  Maçka'daki Teknik Okul ile eski Maçka Silahhanesi'nin arka kısmına düşen 47 dönüm tutarındaki Evkaf'a ait arsa, Profesörler Kooperatif'ne tahsis edilmiştir. Kooperatifin ihtiyacı olan arsa 6 dönümdür. Tamamı için kooperatifin 10 milyon liraya yakın para ödemesi gerektiğinden, arsanın Emlak Kredi Bankası tarafından alınarak blok apartman inşası uygun görülmüştür. İnşaat bittikten sonra kooperatif mensupları hisselerine düşen borç miktarını taksitlerle ödeyeceklerdir. 

  Arsa üzerine...