28 / 04 / 2024

1960 yılında troleybüs şebekesinin havai hattı çekilecekmiş!

1960 yılında troleybüs şebekesinin havai hattı çekilecekmiş!

1960 yılında tramvayların yerini almak üzere kurulması uygun görülen troleybüs şebekesinin, havai hattı çekilmeye başlayacakmış. Şebekesinin bütün malzemesi getirtilmiş ve Topkapı, Beyazıt, Eminönü hatlarında monte edilecekmiş



Troleybüs şebekesinin havai hattı bugünlerde çekilmeye başlanacak


Bu iş için Alman ve İtalyan teknisyenleri dün geldi.


  İstanbul'un trafik sıkışıklığını gidermek ve kaldırılan tramvayların yerini almak üzere kurulması uygun görülerek formalitesi ikmal edilen 50 kilometrelik troleybüs şebekesinin tesis hazırlıklarına başlanmıştır. Bu mesafe dahilinde 120 troleybüs arabası çalışacaktır. Şebekeyi kurucak olan İtalyan ve Alman firmalarının bir mühendis ve 3 teknisyenden müteşekkil heyeti dün şehrimize gelmiş. Belediye Reisi, İ.E.T.T Umum Müdürü ve idarenin teknik elemanları ile görüşmüşlerdir. Heyet bu sabahtan itibaren Topkapı, Beyazıt, Eminönü hatlarında havai hatların monte edilecekleri mahalleri tesbite başlayacaklartır. Bu tesbiti mütaakıp havai hatlar en kısa zamanda çekilecek ve imalatı tamamlanan troleybüsler peyderpey getirilip hizmete konulacaktır.

  Halen troleybüs şebekesinin bütün malzemesi şehrimize getirilmiş bulunmakta olup Elektrik İdaresi'nde bu iki hattan başka mıntıkalarda da troleybüs işletilmesi için çalışmalara şimdiden başlanmıştır.


Hürriyet Gazetesi 14 Mayıs 1960



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön