04 / 05 / 2024

1961 yılında troleybüs seferleri başlamış!

1961 yılında troleybüs seferleri başlamış!

Topkapı - Eminönü troleybüs hattı, 27 Mayıs 1961 yılında bir törenle halkın hizmetine açılmış. İlk olarak beş araç sefere konulmuş ve toplu taşıma araçlarında subaylar indirimli seyahat edecekmiş.



Topkapı - Eminönü arasında troleybüs seferleri başladı.


İlk olarak 5 araba sefere kondu. Subaylar tenzilatlı seyahat ediyor.


  KISA bir müddet önce, işletme tecrübesi yapılmış bulunan Topkapı - Eminönü hattı 27 mayıs günü saat 15'te Topkapı'da yapılan bir törenle halkın hizmetine açılmıştır.

  İstanbul Vali ve Belediye Başkanı'nın, askeri ve sivil erkanın, Vilayet, Belediye, basın İ.E.T.T mensuplarının bulundukları törende Vali ve Belediye Başkanı Tümgeneral Refik Tulga, troleybüs çalışmalarıyla bu yolda tahakkuk ettirilecek diğer teşebbüsler hakkında bilgi vermiş, hattın açılmasında gayretleri görülen ilgililere ve İ.E.T.T işçilerine teşekkür etmiştir. Daha sonra da sefere başlayacak troleybüsün kurdelasının kesilmesi ustabaşı Mehmet Yelmer'e bırakılmıştır.

  Halen beş araba sefere konmuştur. 

  Halk akşama kadar parasız seyahat etmiştir. Troleybüslerde olduğu gibi İ.E.T.T'nin diğer vasıtalarında subaylar tenzilatlı bilet tarifesi kararlaştırılmış ve tatbikına başlanmıştır.


Akşam Gazetesi 4 Nisan 1961



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön