18 / 05 / 2024

troleybüs İstanbul

troleybüs İstanbul

Topkapı - Eminönü troleybüs hattı, 27 Mayıs 1961 yılında bir törenle halkın hizmetine açılmış. İlk olarak beş araç sefere konulmuş ve toplu taşıma araçlarında subaylar indirimli seyahat edecekmiş.

Sektör temsilcileri açıkladı: Konutta öncelik depreme dayanıklılık olmalı! 

İstanbul Ticaret Odası İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi toplantısı, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup Köç başkanlığında gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda, sektör temsilcileri yaşanan sorunlara parmak bastı.

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

Ve Hyundai IONIQ 5 Türkiye’de satışa sunuldu! İşte 17 Eylül 2022 satış fiyatı

Elektrikli IONIQ 5’in tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı. Tamamen elektrikli IONIQ 5 modeli, Türkiye’de sadece Progressive donanım seviyesinde tam 1 milyon 970 bin liraya satışa çıktı.

Konut satışlarının yarısı o 6 şehirden!

2021 yılının ilk 6 ayında satılan toplam konutun yarısı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya Bursa, ve Mersin'de gerçekleşti.

Martı GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Martı GYO'nun 21 Mayıs 2021 tarihinde yapılan 1 Nisan 2019 ile 31 Mart 2020 dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 16 Haziran 2021 tarihinde tescil edildi. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyeleri seçildi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 26 Mayıs 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 3 Haziran 2021 tarihinde tescil edildi. 

Akiş GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Akiş GYO'nun 14 Nisan 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısı Olağan Genel Kurul toplantısı İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Yapı Kredi Koray GYO genel kurul toplantısı kararları tescillendi!

Yapı Kredi Koray GYO'nun 9 Mart 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 30 Mart 2021 tarihinde tescillendi. 

Koronavirüs İstanbul'da konut fiyatlarını artırdı mı?

Koronavirüs salgını konut trendlerinde değişikliğe sebep oldu. Salgın sürecinde izole olmak isteyen ve kalabalıktan kaçmak isteyen vatandaşlar, villa tipi konut arayışlarını artırdı. Peki İstanbul çevresinde hangi ilçelerde konut arayışı arttı? Koronavirüs İstanbul'da konut fiyatlarını artırdı mı?

Şubat ayında yabancılara ne kadar konut satıldı?

Şubat ayında yabancılara konut satışları artmaya devam etti. Bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 20 artan yabancıya konut satışlarının yarısı İstanbul’da gerçekleşti.

Yeşil Yapı'nın 2020 olağan genel kurul toplantısı tescillendi! 

Yeşil Yapı Endüstrisi'nin 28 Şubat 2020'de gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısı İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi...

Kanal İstanbul'u tartışırken global stratejik vizyon gerekiyor!

Türkiye’de üzerine daima tartışılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler yepyeni bir Türkiye paradigmasının ve yeni bir global stratejik vizyonun ürünleri...

Kanal İstanbul başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul projesini de çok yakında başlatıyoruz. Yarım asır önce Boğaziçi Köprüsü İstanbul'un başına gelen en büyük felakettir diyenler şimdi aynı kampanyayı yürütüyor." dedi...

troleybüs İstanbul Haberi

troleybüs İstanbul

Topkapı - Eminönü arasında troleybüs seferleri başladı.


İlk olarak 5 araba sefere kondu. Subaylar tenzilatlı seyahat ediyor.


  KISA bir müddet önce, işletme tecrübesi yapılmış bulunan Topkapı - Eminönü hattı 27 mayıs günü saat 15'te Topkapı'da yapılan bir törenle halkın hizmetine açılmıştır.

  İstanbul Vali ve Belediye Başkanı'nın, askeri ve sivil erkanın, Vilayet, Belediye, basın İ.E.T.T mensuplarının bulundukları törende Vali ve Belediye Başkanı Tümgeneral Refik Tulga, troleybüs çalışmalarıyla bu yolda tahakkuk ettirilecek diğer teşebbüsler hakkında bilgi vermiş, hattın açılmasında gayretleri görülen ilgililere ve İ.E.T.T işçilerine teşekkür etmiştir. Daha sonra da sefere başlayacak troleybüsün kurdelasının kesilmesi ustabaşı Mehmet Yelmer'e bırakılmıştır.

  Halen beş araba sefere konmuştur. 

  Halk akşama kadar parasız seyahat etmiştir. Troleybüslerde olduğu gibi İ.E.T.T'nin diğer vasıtalarında subaylar tenzilatlı bilet tarifesi kararlaştırılmış ve...