10 / 05 / 2024

1963 yılında Topkapı - Surdışı kanal inşaatı ihale edilmiş!

1963 yılında Topkapı - Surdışı kanal inşaatı ihale edilmiş!

1963 yılında Belediye, vatandaşın sağlığını tehdit eden açık lağım kanallarının kapatılmasına karar vermiş. Surdışı'nda şelale gibi akan lağımlar yeraltı kanalı haline getirilecekmiş ve böylece Bizans devrinden kalma çukurlar temizlenecekmiş.



Topkapı - Surdışı arasında lağım kanalı yapılıyor.


Kanal inşatı 1 milyon 230 bin liraya ihale edildi.


  Belediye, vatandaş sağlığını tehdit eden açık lağım kanallarının kapatılmasına başlanmıştır. Surdışı'nda şelale şeklinde akan açık lağımı yeraltı kanalı haline getirmek için 1 milyon 230 bin lira ayrılmış ve bahis mevzu Topkapı - Surdışı kanal inşaatı ihale edilmiştir.

  Böylece, Bizans devrinden kalma ve içi pislik dolu bütün çukurlar temizlenecek ve buraya düzgün bir kanalizasyon yapılacaktır. Surdışı'nda açıkta bulunan kanal, hem pis koku neşrettiği için, hem de yazın burada koku neşrettiği için sağlık yönünden tehlikeler meydana getirmekteydi.

  Diğer taraftan Belediye, Ortaköy deresi kanal inşaatı da 186 bin liraya ihale etmiştir ve burada da kanal inşaatına başlanmış bulunmaktadır. Hem Surdışı, hem de Ortaköy kanal inşaatlarının kış mevsimine kadar bitirilmesi düşünülmektedir. 


(1963 yılında Reşat Altın 138 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 25 Eylül 1963 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön