20 / 05 / 2024

İstanbul lağım kanalları

İstanbul lağım kanalları

1963 yılında Belediye, vatandaşın sağlığını tehdit eden açık lağım kanallarının kapatılmasına karar vermiş. Surdışı'nda şelale gibi akan lağımlar yeraltı kanalı haline getirilecekmiş ve böylece Bizans devrinden kalma çukurlar temizlenecekmiş.

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem için İstanbul'un 5 ilçesini işaret etti: Yoğun, çok katlı yapılaşmış!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem ile ilgili önemli bir açıklama yaptı ve X sosyal medya hesabından İstanbul'un 5 ilçesini işaret etti. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kanal İstanbul'la yeni bir çağın kapısı aralanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu öncülüğünde Tersane İstanbul'da hibrit şekilde gerçekleştirilen Türkiye Denizcilik Zirvesi'ne, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın yıl dönümünde start verildi. Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. 

Kanal İstanbul'la ilgili hangi iddialar gerçek?

Kanal İstanbul projesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Birçok kişinin karşı çıktığı proje için her gün yeni iddialar ortaya atılıyor. Peki Kanal İstanbul'la ilgili hangi iddialar gerçek? İşte tüm merak edilenler...

Koronavirüs müstakil bahçeli villalara ilgiyi artırdı!

Muğla'nın turistik ilçelerinde yer alan müstakil ve bahçeli villalara talep arttı. Marmaris Emlakçılar Derneği ve İstanbul Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Zülfikar Soyvural, büyükşehirlerde, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayanların bahçeli villaya ilgilerinin arttığını söyledi.

Kanal İstanbul'la dünyaya sinyal veriyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesi hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kanal İstanbul'la Boğazımızı tehdit eden bu geçişe karşı bir kanal yapıyoruz" dedi. 

Kanal İstanbul Türkiye ve dünya için kazanç mı, kayıp mı?

Prof. Dr. Ali Kahriman, "Kanal İstanbul'la ilgili nihai kararların duygusallıktan ve hamasetten uzak bilimsel yöntemlerle verilmesi zorunludur. Umarım tüm taraflar ucuz, popülist polemiklerden kaçınarak sağduyu ile hareket ederler" diyor...

Kanal İstanbul'la ilgili önemli tespitler!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’la ilgili yüksek çevre mühendisleri tarafından hazırlanan incelemede önemli tespitler yer aldı.

Sinan Akgün ile Mansur Yavaş'ın kavgası yüzünden CHP Kanal İstanbul'la uğraşamıyor!

Gazeteci Mehmet Barlas, "CHP yönetiminin Kanal İstanbul'la falan uğraşacak hali mi var? Ankara'nın CHP'li Belediye Başkanı ile kökten CHP'li Sinan Aygün arasındaki rüşvet tartışmasında ölçü kaçmış durumda... " diyor...

Bağlaşım Yapı İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bağlaşım Yapı İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Dinek tarafından kuruldu.

Begüm Şen Los Angeles'a taşınacak!

Begüm Şen, oğlunun hatıralarıyla dolu İstanbul'la irtibatı koparıyor. Begüm Şen, oğlunun vefatından sonra buralardan uzaklaşmak için Los Angeles'taki evlerine taşınmaya karar verdi.

Ankara Sancaktepe 'lağım yolu'

Yeni yapılan yüksek katlı binalarla nüfusu artan Keçiören Sancaktepe Mahallesi 1596 Sokak’ta lağım suyu, 2 yıldır yoldan akıyor. Mahalleli, yaşanan altyapı sorununa ilgisiz kalınmasına tepkili...

Kentsel dönüşümde müteahhitle vatandaş karşı karşıya!

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, kentsel dönüşümde vatandaşla müteahhidin karşı karşıya bırakıldığını söyledi. “Vatandaş piyasaya terk edildi” diyen Karayalçın, mülk sahiplerine de söz hakkı tanınması gerektiğini belirtti.

1978 yılında Kurbağalıdere lağım kanalı haline gelmiş!

1978 yılında Kurbağalıdere lağım deresi haline gelmiş. Kaynağının bulunduğu Örnek Mahallesi'nden itibaren Hasanpaşa, Fikirtepe, Söğütlüçeşme ve Yoğurtçu Parkı semtlerindeki bütün ev ve işyerlerinin lağımlarının döküldüğü dere haline gelmiş.

İstanbul lağım kanalları Haberi

İstanbul lağım kanalları

Topkapı - Surdışı arasında lağım kanalı yapılıyor.


Kanal inşatı 1 milyon 230 bin liraya ihale edildi.


  Belediye, vatandaş sağlığını tehdit eden açık lağım kanallarının kapatılmasına başlanmıştır. Surdışı'nda şelale şeklinde akan açık lağımı yeraltı kanalı haline getirmek için 1 milyon 230 bin lira ayrılmış ve bahis mevzu Topkapı - Surdışı kanal inşaatı ihale edilmiştir.

  Böylece, Bizans devrinden kalma ve içi pislik dolu bütün çukurlar temizlenecek ve buraya düzgün bir kanalizasyon yapılacaktır. Surdışı'nda açıkta bulunan kanal, hem pis koku neşrettiği için, hem de yazın burada koku neşrettiği için sağlık yönünden tehlikeler meydana getirmekteydi.

  Diğer taraftan Belediye, Ortaköy deresi kanal inşaatı da 186 bin liraya ihale etmiştir ve burada da kanal inşaatına başlanmış bulunmaktadır. Hem Surdışı, hem de Ortaköy kanal inşaatlarının kış mevsimine...