28 / 04 / 2024

1965 yılında borcun tahsili için Galatasaray Adası'nın satılması talep edilmiş!

1965 yılında borcun tahsili için Galatasaray Adası'nın satılması talep edilmiş!

1965 yılında Galatasaray Kulübü, Galatasaray Adası'nın borçlarına karşılık satılması tehlikesiyle karşı karşıya kalmış. Bir seyahat şirketi 136 bin lira tutan borcun tahsili için, Galatasaray Adası'nın satılmasını talep etmiş.



1965 yılında borcun tahsili için Galatasaray Adası nın satılması talep edilmiş!


KURUÇEŞME'DEKİ ADA


Borç yüzünden: Bir seyahat şirketi icraya müracaat ederek Galatasaray Kulübü'nden alacağına mukabil Kuruçeşme'deki Ada'nın satılmasını istemiştir. Resimde değeri milyonun üstünde olan Kuruçeşme'deki Ada görülüyor.


Galatasaray Adası'nın satılması isteniyor.


Alacağı olan bir seyahat şirketi icraya başvurdu.


Gırtlağına kadar borç içinde bulunan Galatasaray Kulübü, en iyi tesislerinden bir olan Kuruçeşme'deki adasının, borçlarına karşılık satılması tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.


  Galatasaray Kulübü'nden alacaklarının bugüne kadar verilmemiş olmaması üzerine G. Saray Kulübü'nden alacaklı olan bir seyahat acentası, icraya müracaat ederek, elindeki vadesi geçmiş bonoları ibraz etmiş ve 136.000 lira tutan bu borcun tahsili için, Galatasaray Adası'nın satılmasını talep etmiştir. Alacaklarını tahsil etmek için kanuni yollara başvuracaklarını ifade eden seyahat acentesi mesulleri, borcun faizinin icra ve mahkeme masraflarının da, Galatasaray Kulübü'ne ödettirilmesi ile bu paranın 180.000 lirayı bulacağını ve kulübün bunu defaten ödemesine imkan olmadığını söylemektedirler.

  Temmuz ayında da alacak yüzünden Galatasaray Adası'na 100 bin liralık bir haciz koyduran bu şirket, bilahare o zamanki idare heyetinin borcun ödeneceğini bildirmesi üzerine haczi kaldırmıştı. Fakat kulübün bugüne kadar yeni seyahatlerle borcu arttırması üzerine, seyahat şirketi bu kararı almıştır.

  Bir buçuk milyon liradan fazla olan borcunu ödemek için çareler arayan yeni Galatasaray İdare Heyeti'nin, seyahat şirketinin bu kararı karşısında ne yapacağı merakla beklenmektedir.


(1965 yılında Reşat Altın 149 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 9 Mart 1965  



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön