02 / 05 / 2024

1973 yılında Bebek'te yat limanı yapılacakmış!

1973 yılında Bebek'te yat limanı yapılacakmış!

1973 yılında Bebek Koyu'nda, Açık Deniz Yarış Kulübü tarafından yat limanı yaptırılacakmış. 250 teknenin barınacağı yat limanı, on milyon liraya mal olacakmış. Cumhuriyetin 50. yıldönümünde İstanbul modern bir limana kavuşacakmış.



1973 yılında Bebek te yat limanı yapılacakmış!


Bebek'te ''Yat Limanı'' yapılıyor..


250 teknenin barınacağı ve 10 milyon liraya çıkacağı sanılan liman için sondaj çalışması tamamlandı.


OKŞAN ATASOY


  AÇIK Deniz Yarış Kulübü tarafından İstanbul'da yaptırılması tasarlanan Yat Limanı için Bebek Koyu seçilmiştir. Proje ve maketi hazırlanan on milyon liraya mal olacak ve 250 tekne alacak Yat Limanı'nın yapımı için Turizm ve Tanıtma Bakanlığı'nda çalışmalar sürdürülmektedir.

  İlk kez modern anlamda bir Yat Limanı'nın gerçekleştirilmesi için gerekli izni alarak, Bebek Koyu'nda sondaj çalışmalarını tamamlayan Açık Deniz Yarış Kulübü, bir yıl önce Açık Deniz Turizm Anonim Şirketi'ni kurmuştur. Sonradan bu şirkete katılan


1973 yılında Bebek te yat limanı yapılacakmış!


Donanma Vakfı ile birlikte Yat Limanı yapımı çalışmalarına hız verilmiştir. 

  Bu konuda bilgi veren Kulüp yetkilileri, turizm yönünden de yarar sağlayacak, yerli ve yabancı tekneler için gerekli bir barınak olacak Yat Limanı'nın zorunluluğu üzerinde durmuşlar ve çalışmaları şöyle özetlemişlerdir:


  ''Cumhuriyetin 50. yıldönümünde İstanbul'un modern bir yal limanına kavuşturmak için uğraşıyoruz. Dış ülkelerde bilhassa turizm yönünden bu konuda büyük gelişmeler kaydedilmektedir. Türkiye'de sadece bir tek yat limanı Kuşadası'na yapılmıştır. O da henüz hizmete girmemiş durumdadır. Bu eksikliği biraz olsun kapatabilmek için, dağınık yerlerde barınmaya çalışan teknelere Bebek Koyu'nda bu imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Bu koy'un sığ olması, Yat Limanı için elverişli, hem de ekonomik yönden uygun görülmüştür. Limanın finansmanını üyelerimiz karşılamaktadır. Bütün amacımız bu hizmeti en kısa zamanda gerçekleştirebilmektedir.''


(1973 yılında Reşat Altın 470 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 26 Mayıs 1973



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön