07 / 05 / 2024

1975 yılında İETT, Holding haline getirilecekmiş!

1975 yılında İETT, Holding haline getirilecekmiş!

1975 yılında İETT, Dünya Bankası tarafından idare, teknik ve mali etütleri yapılıyormuş. İETT'nin Elektrik, Havagazı ve Otobüs işletmeleri ayrı ayrı birer müdürlük şeklinde holding haline getirilecekmiş.



1975 yılında İETT, Holding haline getirilecekmiş!


İETT <<Holding>> oluyor


Elektrik, havagazı otobüs işletmeleri ayrı müdürlükler haline getirilecek


  Dünya Bankası tarafından idari, teknik ve mali etütleri yapılmakta olan İETT'nin Elektrik, Havagazı ve Otobüs işletmeleri ayrı ayrı birer müdürlük şeklinde ''HOLDİNG'' haline getiriliyor. İki yıl önce uzmanlar tarafından başlatılan tetkik ve proje çalışmaları önümüzdeki yıl içinde tamamlandıktan sonra Dünya Bankası tarafından yatırım kredileri açılarak Havagazı, Elektrik ve Otobüs İşletmeleri tevsi edilerek modern ve aktif birer kuruluş haline getirilecektir.

  İETT İşletmesi'ne ait kuruluşlardan sadece elektrik bölümünün kar getirdiği, buna mukabil Otobüs ve Havagazı işletmelerinin devamlı zararda bulunduğunu açıklayan Genel Müdür Saffet Gürtav, İETT'nin bir holding haline getirilmesi zaruri olduğuna temas ederek ''bugün aylık 70-98 milyon liralık bir gelir sağlamaktadır. Buna mukabil senelik otobüs işletmesiNden 200, havagazı işletmesinden de 20 milyon liralık zararımız vardır. Bir tarafın açığı diğer tarafın karı ile kapatılmaya çalışılmaktadır.'' demiştir.

 

  Öğrenildiğine göre 1985 yılına kadar yapılacak proje tatbikatında 2'şer yıllık program uygulaması ve yatırımları gerçekleştirilecek ve otobüs, havagazı ile elektrik işletmeleri ihtiyaca en yakın birer müdürlük haline getirilecektir.


(1975 yılında Reşat Altın 852 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 21 Aralık 1975



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön