29 / 04 / 2024

1979 yılında Halkalı'da 7.800 dönümlük alan yerleşime açılacakmış!

1979 yılında Halkalı'da 7.800 dönümlük alan yerleşime açılacakmış!

1979 yılında Halkalı'da 2 milyar lira tutarında kamulaştırma yapılacakmış. Kamulaştırılması düşünülen 7 bin 800 dönüm alanın altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, metrekaresi 2 bin liraya satılacakmış.



1979 yılında Halkalı da 7.800 dönümlük alan yerleşime açılacakmış!


Yapılan hesaplara göre tüm altyapı tesisleri arsaların metrekaresi 2 bin lira civarında olacak 


Halkalı'da dağıtılacak arsalardan kooperatiflerde yararlanacak


  Halkalı'da kurulmasına karar verilen yeni yerleşim alanıyla ilgili çalışma programını hazırlamak ve yapılacak işlemi tespit etmek üzere Vilayet'te ilgililerle bir toplantı düzenledi.

  Halkalı'da 7800 dönümlük alanda yapılması düşünülen 52 bin 500 konuta ait projeler için toplantıda bulunanlar kendi görüşlerini  açıkladılar. Bu görüşmelerde yeni yerleşim bölgesinin kamulaştırma işiyle ilgili girişimlere başlandığını ve iki milyar lira tutarında kamulaştırma yapılacağı belirlendi. Bu kamulaştırma  tamamlandıktan sonra arsanın parsellenme durumuna geçilecek ve bu parselle birlikte altyapı tesisleri de tamamlandıktan sonra burada konut almak isteyenlere arsalar belli metrekare üzerinden satışa çıkartılacak. Yapılan hesaplara göre, arsalara tüm altyapı ve diğer tesisleri de yapıldıktan sonra metrekaresinin 2 bin lira civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu arsalarda yapılacak bina tipleri, metrekareleri projede gösterilecek, arsa sahipleri bu belli koşulların dışında inşaat yapamayacak. 

  Arsalardan kooperatifler de faydalanabilecek ve bu kooperatifler belli miktarda arsa alarak tespit edilen plan gereğince üyelerinin ev veya daire yapabilecekler. 

  Halkalı yeni yerleştirme bölgesinin planlarıyla birlikte civar yollara bağlanışları da ayrıca hazırlanan planla birlikte tespit edilecek. Bu yolların ulaşım merkezlerine kolaylıkla gidebilmeleri, trafik sıkışıklığına yol açmamaları için tüm kolaylıklar sağlanacak. Belediyeler ve Vilayet bu konuyla ilgilenecek ve gerekli yardım yeni kurulan İstanbul Yerleştirme Bölge Müdürlüğü'ne yapılacak.


(1979 yılında Reşat Altın 5.442 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 15 Ekim 1979



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön