28 / 07 / 2024

Halkalı yerleşim bölgesi

Halkalı yerleşim bölgesi

1979 yılında Halkalı'da 2 milyar lira tutarında kamulaştırma yapılacakmış. Kamulaştırılması düşünülen 7 bin 800 dönüm alanın altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, metrekaresi 2 bin liraya satılacakmış.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Gazze'de saldırı sonucu binalar ve yerleşim yerleri hasar gördü!

İsrail dün gece Gazze'ye saldırı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen saldırılarda, Gazze'nin farklı bölgelerinde çok sayıda bina ve yerleşim yeri hasar gördü.

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

İstanbul'da yerleşim yerleri uzak yerlere taşınmalı!

İzmir'de art arda gelen depremler akıllara büyük İstanbul depremini getiriyor. Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş olası İstanbul depremine karşı İstanbul'un  yerleşim yerlerinin taşınması gerektiğini dile getirdi. 

Türkiye'nin en çok konut satılan bölgesi oldu!

Merkez Bankası’nın Ekim 2020 Türkiye Konut Fiyat Endeksi’ne (KFE) göre, konut fiyatlarında son bir yılda yüzde 41.8’lik artış ile Batı Akdeniz Bölgesi, Türkiye’de en çok artış yaşanan bölge olarak açıklandı. İkinci sıraya yüzde 39.6’lık artışla Aydın-Denizli- Muğla bölgesi yerleşti. 

İsrail Kudüs'te 9 bin gayrimeşru yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırıyor!

İsrail'in işgal altında olan Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırdığı belirtildi.

YAÜ, Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile sanayiciye nefes olacak!

Cumhurbaşkanlığının Yalova Üniversitesi (YAÜ) kampüs yerleşkesindeki yaklaşık 50 dönüm arazide "Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kurulması yönündeki kararı, sevinçle karşılandı.

Yahudi yerleşim birimleri Kudüs'e bağlanacak!

İsrail makamları tarafından işgal altında bulunan Batı Şeria’nın El-Halil bölgesi ve etrafındaki Yahudi yerleşim birimlerini Kudüs’e bağlamak için yeni yol açma projesine start verdi.

Tunç Soyer Seferihisar'da hasar gören yerleşim yerlerini inceledi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 6,9 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Seferihisar’da, deniz suyunun taşması sonucu zarar gören yerleşim yerlerinde incelemelerde bulundu. 

Karadeniz'de yerleşim denizden 200 metre yükseğe kaymalı!

Karadeniz Bölgesi'nde küresel iklim değişikliğinin etkisinde. Bölgede daha fazla sel ve heyelan beklediklerini belirten uzmanlar, yerleşimlerle ilgili uyarılarda bulundu. 

Halkalı yerleşim bölgesi Haberi

Halkalı yerleşim bölgesi



Yapılan hesaplara göre tüm altyapı tesisleri arsaların metrekaresi 2 bin lira civarında olacak 


Halkalı'da dağıtılacak arsalardan kooperatiflerde yararlanacak


  Halkalı'da kurulmasına karar verilen yeni yerleşim alanıyla ilgili çalışma programını hazırlamak ve yapılacak işlemi tespit etmek üzere Vilayet'te ilgililerle bir toplantı düzenledi.

  Halkalı'da 7800 dönümlük alanda yapılması düşünülen 52 bin 500 konuta ait projeler için toplantıda bulunanlar kendi görüşlerini  açıkladılar. Bu görüşmelerde yeni yerleşim bölgesinin kamulaştırma işiyle ilgili girişimlere başlandığını ve iki milyar lira tutarında kamulaştırma yapılacağı belirlendi. Bu kamulaştırma  tamamlandıktan sonra arsanın parsellenme durumuna geçilecek ve bu parselle birlikte altyapı tesisleri de tamamlandıktan sonra burada konut almak isteyenlere arsalar belli...