03 / 05 / 2024

Halkalı hakkında bilgi

Halkalı hakkında bilgi

1939 yılında Toplu Konut İdaresi tarafından ucuz banka kredileriyle düşük gelirlileri ev sahibi yapmak için satışa sunulan toplu konutlar üç yıl içinde yüzde 335 prim yapmış.

1988 yılında Halkalı'da yeni bir kent doğacakmış!

1988 yılında Halkalı'da 895 hektar alanda kurulacak 40 bin evlik konutların temeli, Başbakan Özal tarafından atılacakmış. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yürütülecek projenin ilk bölümü 120 milyar liraya mal olacakmış.

1979 yılında Halkalı'da 7.800 dönümlük alan yerleşime açılacakmış!

1979 yılında Halkalı'da 2 milyar lira tutarında kamulaştırma yapılacakmış. Kamulaştırılması düşünülen 7 bin 800 dönüm alanın altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, metrekaresi 2 bin liraya satılacakmış.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik sil baştan yenilenmeli!

TURYAP Halkalı Temsilcisi Karan, Taşınmaz Ticaretine İlişkin Usul ve Esasları Düzenleyen Yönetmelik hakkında yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Halkalı-3. havalimanı metro ihalesi ne durumda?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Halkalı-3. havalimanı metro ihalesinin son durumu hakkında bilgi verdi...

Gayrimenkul ve mal varlığı konularında bilgi paylaşımı yapılmayacak!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin karşılıklı vergilendirme hakkında idari anlaşmalar sürecinde olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımızın gayrimenkul, mal varlıkları gibi konularda bilgi paylaşımı yapılmayacak." dedi

İsmail Hakkı Edebali kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

Murat Yücel dükkan projeleri hakkında bilgi verdi!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çayarası’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Yücel, Çayarası’nda yapılacak olan yeni dükkân projeleri hakkında bilgi verdi

Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni!

9 Şubat 2015 tarihinde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na gönderilen bu kanun teklifi, halen emlakçıların gündeminde. İşte Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni..

Halkalı hakkında bilgi Haberi

Halkalı hakkında bilgi



Toplu konut da rant yarattı


Hiç birikimi ve evi olmayanlar için başlatılan, özendirmek için sertifikayla satılan Halkalı Konutları da prim yaptı. Toplu Konut İdaresi tarafından satışa sunulan dairelerin metrekaresi üç yıl içinde yüzde 335 prim yaparak 955 bin liradan, 4.5 milyon liranın üzerine çıktı.


Nuray ORUN


    ÜÇ yıl önce Toplu Konut İdaresi (TKİ) tarafından ucuz banka kredileriyle özellikle düşük gelirlileri ev sahibi yapmak için satışa sunulan Halkalı Konutları büyük prim yaptı. 

    Geleceğin Ataköy'ü gözüyle bakılan Halkalı Konutları, son yıllarda sanayi kuruluşları ve şirketlerin İkitelli'ye kayması, uluslararası karayolu bağlantısı olan TEM üzerinde bulunması nedeniyle değer kazanarak, üç...