02 / 05 / 2024

1981 yılında Acıbadem - Çamlıca yolu köstebek yuvasına dönmüş!

1981 yılında Acıbadem - Çamlıca yolu köstebek yuvasına dönmüş!

1981 yılında Acıbadem'den Çamlıca Tepesi'ne çıkan anayol Sular İdaresi ve PTT'nin yaptığı çalışmalar sonucu köstebek yuvasına dönmüş. İETT otobüsleri ise Kuruçeşme durağından sonra yukarı çıkmadığı için binlerce kişi zor durumda kalmış.



1981 yılında Acıbadem - Çamlıca yolu köstebek yuvasına dönmüş!


Acıbadem - Çamlıca yolu köstebek yuvasına döndü


  ACIBADEM'den Çamlıca Tepesi'ne çıkan anayol Sular İdaresi ve PTT'nin yaptığı çalışmalar sonucu köstebek yuvasına döndü. Trafiğin verildiği bozuk tali yol da yağmurlardan iyice bozulunca bölgede oturan binlerce kişi çok zor durumda kaldı.

  Aynı yol üzerinde bulunan Çamlıca Kız Lisesi ve Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi öğrencileri ile vatandaşların uzun süreden beri çektikleri çilenin uzun süre daha devam edeceği belirtiliyor. Kadıköy Şube Müdürlüğü yetkilileri yolun kendileri ile ilgisi bulunmadığını belirterek Sular İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Ömerli Barajı'ndan Avrupa Yakası'na boru döşediğini, PTT'nin ise yeraltı kablo çalışması yaptığını söylediler. 

  Bu arada yol çalışmaları nedeniyle Kuruçeşme durağına kadar gelen İETT otobüsleri ve dolmuşlar, daha yukarı çıkmadıkları için sabah ve akşam saatlerinde binlerce kişi toz toprak yutarak yolu adımlamak zorunda kalıyor. Kadıköy'den kalkıp, Koşuyolu üzerinden Çamlıca Kız Lisesi'ne gelen İETT otobüslerinden inenler de aynı tozlu yolu adımlıyorlar. 

  Öte yandan, trafiğin verildiği tali yolun yer yer çökmesi ve kayması oto sahiplerini zor durumda bırakıyor. Araçların bu bozuk yolda ilerlemesinin son derece güç olduğunu belirten sürücüler, ''Yol bozuk olduğu kadar da dar. Karşılıklı birbirimizi beklemek zorunda kalıyoruz. Bu hem vakit hem de benzin kaybı kaybına neden oluyor. Yetkililer buraya getirecekleri bir dozerle birkaç saat içinde yolu düzeltebilirler. Ama nedense bu yolla pek ilgilenilmiyor.'' dediler.


Hürriyet Gazetesi 30 Nisan 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön