08 / 05 / 2024

1981 yılında kiralık ev varmış ama kiracı yokmuş!

1981 yılında kiralık ev varmış ama kiracı yokmuş!

1981 yılında bir gecekondunun aylık kirası 5 - 6 bin lira arasında değişiyormuş. Pendik'te İmar ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan, bin 500 liraya kiraya verilecek 2 yatak odalı geniş dairelere kiracı bulunamıyormuş.



1981 yılında kiralık ev varmış ama kiracı yokmuş!


İstanbul Emniyet Teşkilatı için İmar ve İskan Bakanlığı'nca yaptırılan 40 konuta sadece 2 polis yerleşti.


Kiralık ev var ama kiracı yok


Bir gecekondunun aylık kirası 5-6 bin lira arasında değişirken, 2 yatak odalı geniş daire 1.500 liraya kiracı bulamıyor.


  BÖYLESİ DE hiç görülmemişti. Kiralık ev var. Üstelik 40 tane. Ve kiralayacak yok..

  Binlerce kişinin, aylarca kiralık ev aradığı İstanbul'da Emniyet Teşkilatı'na tahsis edilen 40 sosyal konut şimdi kiracı olacak polisleri bekliyor. 

  Pendik'in Dolayoba bölgesinde İmar ve İskan Bakanlığı'nda yaptırılan 100 sosyal konuttan 50'si bölge belediyesine verildi. 10 konutta Askeriye'ye ayrıldıktan sonra ger kalan 40 konut Emniyet Teşkilatı'na tahsis edildi. İl İmar Müdürlüğü, Emniyet Teşkilatı ile yaptığı yazışmalardan sonra 40 konutun aylık kirasının 1500 lira olduğu ve istekli polislerle kontrat yapılacağı bildirildi. Ancak bı arada boş duran konutları çevrede yaşayanlar sessizce işgal ettiler. 40 konuttan 35'ine girenler, bu evlere bir güzel yerleştiler. Eşyalarını dayayıp döşeyenler, sanki hiç çıkarılmayacakmış gibi boya badana bile yaptırdılar. İşgal haberini alan İl İmar Müdürlüğü harekete geçti. Ve jandarmalar yapılan tebliğe rağmen konutlardan çıkmayan işgalcilerin kapılarını çaldılar. Jandarmaları gören Mustafa, Emine Akyüz, hamile ve bir çocuk annesi Ayşe Duygu gibi işgalciler hemen eşyalarını kapı önüne çıkarmaya başladılar. İşgalciler göz yaşları içinde eşyalarını dışarı çıkarıp çağırdıkları kamyonlara koyarak götürdüler. 

  Şimdi yeniden yazışmalar yapılacak ve kirası 1.500 lira olan bu dairelere yerleşmek isteyen polis çıkmazsa, o zaman ihtiyaç sahiplerine haber ulaştırılacak.


(1981 yılında Reşat Altın 12.094 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 23 Ekim 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön