29 / 04 / 2024

1981 yılında Belediye, Küçükbakkalköy'de 150 gecekondu yıkmış!

1981 yılında Belediye, Küçükbakkalköy'de 150 gecekondu yıkmış!

1981 yılında Küçükbakkalköy'de hazine arazisinin üzerine kurulan 150 gecekonduyu İstanbul Belediyesi ekipleri yıkmış. Askeri birlikler ve polis korumasındaki Belediye ekipleri, Küçükbakkalköy merası üstünde kaçak olarak yapılan gecekonduları yıkmışlar.



1981 yılında Belediye, Küçükbakkalköy de 150 gecekondu yıkmış!


Geniş güvenlik önlemleri altında Küçükbakkalköy'de hazine arazisinin üzerine kurulan 150 gecekondu yıkıldı.


  KÜÇÜKBAKKALKÖY'de hazine arazisi üzerisi üstüne kurulan ve inşaatı hala devam eden 150 adet modern gecekondu, belediye ekipleri tarafından dün geniş güvenlik önlemleri altında yıkıldı. Aynı Hazine arazisi üstüne eskiden kurulan ve içinde ailelerin oturduğu gecekondulara ise dokunulmadı. Yıkım sırasında fenalık geçiren Meryem Balcı adlı 9 çocuk annesi bir kadın hastaneye kaldırıldı.

  Askeri birlikler, toplum polisi ve asayiş şube timleri korumasındaki belediye ekipleri, iki dozer ve bir kepçe ile dün sabah Küçükbakkalköy merası üstünde kaçak olarak yapımına başlanan betonarme gecekonduları yıktı. Hazine arazisi üstünde iki yıl önce gecekondu kuran 36 yaşındaki lokanta işçisi Ünal Öztürk, ''Yetkililer içinde aile oturan gecekonduları yıkmıyorlar. Buna karşılık perdesi takılmayan gecekonduları yıkıyorlar. Bize böyle bildirildi.'' dedi. Erzincan'ın Çayırlı ilçesi Cennetpınar köyünden iki yıl önce İstanbul'a gelen inşaat işçisi Ahmet Bahadır, yıkılan gecekondusunun hikayesini şöyle anlattı:

  ''Benim memlekette iki kız, iki erkek dört çocuğum var. İki yıldır burada çalışıyorum. Nişan yüzüğümüze kadar her şeyimizi sattık. 700 bin lira masraf ederek bu gecekonduyu hazine arazisi üstüne kurdum. Köyün muhtarı ve yerlileri bizi Kaymakamlığa şikayet ettiler. Şimdi evimi yıktılar. Evet arazi devletin ama ben burada evimi iki yıldır yaparken herkes gördü. Niçin kimse bana yasak demedi?''


Hürriyet Gazetesi 13 Mayıs 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön