03 / 05 / 2024

1981 yılında Tevfikpaşa Konağı kaderine terk edilmiş!

1981 yılında Tevfikpaşa Konağı kaderine terk edilmiş!

1981 yılında Kalamış'taki Tevfikpaşa Konağı kaderine terk edilmiş. Bir inşaat şirketi, apartman yapmak için konağı yıkmak istemişse de Anıtlar Yüksek Kurulu yıkımına izin vermemiş. Bu sefer de konak kendi kaderine terk edilmiş.



1981 yılında Tevfikpaşa Konağı kaderine terk edilmiş!


Tevfikpaşa Konağı kaderine terk edildi


  KALAMIŞ'ta  ''ikizev'' olarak tanınan Tevfikpaşa Konağı ilgisiz ve bakımsızlık nedeniyle kaderine terk edildi. Kısa bir süre önce bir inşaat şirketi tarafından apartman yapılmak üzere yıkılmak istenen, ancak Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından el konan tarihi binanın bu tür işlerle uğraşan bir kuruluş tarafından onarılması istendi. 

  Bölge sakinleri, ''İstanbul'daki tarihi köşkler ve konaklar bir bir yerlerini beton yığınlarına terk ediyor. Kalamış'ın  bu güzel köşesindeki tarihi yapı da yıkılmak istendi. Ancak Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Kurulu'nun yerinde ve zamanında müdahalesi ile durum önlendi. Ancak konak kaderine terk edildi. Taç vakfı ve Turing Kulübü ile diğer kuruluşlar son zamanlarda bu tür eserlere sahip çıkıp onarıyorlar. Biz de bölge sakinleri olarak bu kuruluşlardan birinin konağa sahip çıkarak onarmasını istiyoruz'' dediler.


Hürriyet Gazetesi 2 Ekim 1981 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön