29 / 04 / 2024

1984 yılında Kastelli'nin 2 apartman dairesi 95 milyon liraya satılmış!

1984 yılında Kastelli'nin 2 apartman dairesi 95 milyon liraya satılmış!

1984 yılında Kastelli Şirketi'nin sahibi Cevher Özden'in Pilavcı Pasajı'nda bulunan iki dairesi 95 milyon liraya satıldı. Kastelli'nin 100 milyar lira değer biçilen mallarından ilk partisinin satışı 95 milyon liraya yapılmış.



1984 yılında Kastelli nin 2 apartman dairesi 95 milyon liraya satılmış!


Kastelli'nin Şişli Pilavcı Pasajı'ndaki (solda) 2 dairesini tek müşteri olarak ihaleye girip satın alan işadamı Erdinç Zarbun (sağda), ''Bu iki daire, artık holdingimizin yönetim yeri olacak'' dedi.


Kastelli'nin 2 apartman dairesi 95 milyon liraya satıldı


Tasfiye Kurulu, Kastelli'nin 100 milyarlık mal varlığından altı kalemini satıp, 220 bin yurttaşın 6 milyarlık faiz alacağını ödüyor


  VASFİYE ÖZKOÇAK


   BANKER Kastelli'nin 100 milyar lira değer biçilen mallarından ilk partisinin satışı dün İstanbul 9. Tasfiye Kurulu'nca yapıldı.

   220 bin vatandaşın 6 milyar lira civarındaki faiz alınacağının tasfiyesi için yapılan ilk satışla, satılan yer, Şişli Pilavcı Pasajı içindeki iki apartman dairesi oldu. Katları Zarbun Turizm Şirketi sahibi Erdinç Zarbun masraflarıyla birlikte toplam 95 milyon liraya satın aldı. Zarbun, satışta tek alıcı idi ve 18 milyon 750 bin lira teminat yatırmıştı. 62 milyon 500 biner lira değer biçilen iki kat için satış koşuluna göre % 75 bedel olan 46 milyon 875 bin liraya alıcı olduğunu bildirdi. Masraflarla birlikte her kat için a 47'şer milyon 500'er bin lira ödemeyi kabul etti ve katları aldı.

   Zarbun, açık artırma ile yapılan satıştan sonra ''Kastelli Şirketi için dayanıp döşenen, fakat kullanılmayan bu iki katı, Zarbun Şirketler Grubu adına büro olarak kullanacağını'' bildirdi. Katların eşyası yakında boşaltılıp Tasfiye Kurulu güvenliğine alınacak. 

   Verilen bilgiye göre ilk satış altı kalem gayrimenkul üstünden yapılıyor. 

   Satış, 9. Tasfiye Kurulu'nun bulunduğu Sirkeci'deki Kastelli Şirketi'ne ait Altın Han'da yapıldı. Satışı, Tasfiye Kurulu Başkanı Sezai Onaral kurul adına yaptı. Kurul Avukatı Selçuk Tarı ve Av. Özer Nişancıoğlu da satışta hazır bulundu.

   İlgililerden edindiğimiz bilgilere göre, Abidin Cevher Özden'in Kastelli Bankerlik Şirketi ve yan kuruluşlarına ait ana paranın vatandaşa ödenmesi diye bir durum yok. Mevduat sertifakası ve tahvillerle ilgili yasal ödeme halledilmiş durumda. Sadece 28 Haziran 1982 tarihine kadar olan 6 milyar liralık faiz borçlarını ödemek için de tasfiye kurulu, emlak ve eşya satışına başladı. İçinde bulundukları Altın Han da boşaltılarak satışı yapılacak. 50-60 büroyu döşeyecek kadar olan büro eşyaları, Kastelli Yatı da satılacak.

   Kastelli İnşaat Şirketi'nin Kastelli Şirketi'ne 2.5 milyar liralık borcu var. Borç ödendiği takdirde İnşaat Şirketi serbest bırakılacak. Halen Kastelli İnşaat Şirketi, tasfiyesi dışında, yapılan protokole göre bir yıl içinde dört taksit olarak borcunu 9. Tasfiye Kurulu'na süresi içinde ödeyemeyecek olursa, o zaman inşaat şirketi de tasfiyeye tabi tutulacak. 

    Şirketlerin sahibi Abidin Cevher Özden de 9. Tasfiye Kurulu'na zaman zaman gelip gidiyor. Halen Kastelli ile kurul arasında çeşitli konularda açılmış 400 kadar dava var.


(1984 yılında Reşat Altın 30.308 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 4 Temmuz 1984



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön