29 / 04 / 2024

1984 yılında Silivri'de bedava arsa!

1984 yılında Silivri'de bedava arsa!

1984 yılında Silivri Kaymakamlığı, kültür varlığı için kampanya açmış. Tüm değerlerini yitirme noktasında bulunan Silivri'nin tarihi eserlerini kurtarma proje çalışmasına katılacak uzmanlara bedava arsa verecekmiş.



1984 yılında Silivri de bedava arsa!


Silivri Fatih Parkı harap durumda. Proje desteği sağlanırsa, park halka açılabilecek, Mimar Sinan Köprüsü tamir edilecek (yanda). Silivri Piri Mehmet Paşa Cami ve Piri Mehmet Paşa çeşmeleri de onarılacak eserler arasında (üstte).


Silivri Kaymakamlığı, kültür varlığı için kampanya açtı:


''Eserlerimizi projelendirin bedava arsa alın''


1984 yılında Silivri de bedava arsa!


Gazetemizin ''Kültür Mirasımızı Koruma Kampanyası''ndan etkilendiler 


  Silivri'nin tarihi eserlerini kurtarma projesine katılanlara bedava arsa verilecek


   İSTANBUL Silivri Kaymakamlığı, kültür mirası ve doğal çevrenin kurtarılması için kampanya açtı. Kaymakam Ayhan Bilge, ''Tüm değerlerini yitirme noktasında bulunan Silivri'yi kurtarmak için proje çalışmasına katılacak uzmanlara bedava arsa vereceğiz'' dedi.

   Kaymakam Bilge, ''Silivri'deki kültür mirasının kurtarılması ve doğal çevrenin korunması için yapılacak çalışmalara yetecek kadar paraları olduğunu'' belirterek, ''Projesizlikten hiçbir uygulamaya girişemediklerini'' söyledi.

   İlçedeki tarihi değerlerin gün geçtikçe yok olduğunu ve doğal çevrenin ise sürekli bozulduğunu kaydeden Bilge, bu duruma son vermek için halkın elbirliği içinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

   ''Milliyet Gazetesi'nin başlattığı, kültür mirasımızın kurtarılmasına yönelik bilimsel çalışma, uygulamaya geçmemiz için bize ışık tuttu. İlçemiz içinde kalan Mimar Sinan Köprüsü, Piri Mehmet Paşa Cami, Piri Mehmet Paşa çeşmeleri, Slimbiria Kilisesi her gün biraz daha harap oluyor. Bu değerlerin kurtarılarak insanlığa kazandırılması için tek eksiğimiz projelerdir. Üniversitelere çağrıda bulunduk. Bizi projelerle destekleyeceklere arsa armağan edeceğiz.''

   Kaymakam Ayhan Bilge, Silivri ve çevresinde yasaklarına uyulması için etkin denetimler yapılacağını, deniz ve akarsuların korunması için önlemlerin artırılacağını da söyleyerek şöyle devam etti:

   ''Silivri'de sülün kuşu üretmeye başladık. Ayrıca ilçemizde geyik ve karacaların da çoğaltırılarak doğal yaşama bırakılması için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın da hissedilir ölçüde olması için bilim kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var.'' 

   Silivri Kaymakamı Ayhan Bilge, Mimar Sinan Köprüsü'nün restore edildikten sonra, çevresini de düzenleyerek halka açmayı planladıklarını söyledi.


Milliyet Gazetesi 4 Mart 1984



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön