16 / 05 / 2024

Silivri tarihi

Silivri tarihi

1984 yılında Silivri Kaymakamlığı, kültür varlığı için kampanya açmış. Tüm değerlerini yitirme noktasında bulunan Silivri'nin tarihi eserlerini kurtarma proje çalışmasına katılacak uzmanlara bedava arsa verecekmiş.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire belirleme kuraları yarın çekiliyor!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konut Projesi dahilinde daire belirleme için kura tarihi belli oldu. 1.396 adet konutun kurası yarın çekilecek.

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

Silivri'de tehlike arz eden metruk yapılar yıkılıyor!

Silivri Belediyesi, tarihi Mimar Sinan Köprüsü Koruma Alanı Sınırı içerisinde bulunan ve yıkım kararı alınan yapı ile Fener Mahallesinde tehlikeli olan yapıları yıktı...

KİPTAŞ Silivri 4. Etap kura çekilişi 2 gün sonra!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde yer alan konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Projedeki konutların kuraları 26 Haziran tarihi itibariyle çekilmeye başlanacak...

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Volkan Yılmaz Silivri'deki tarihi hizmet binalarını inceledi!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz nikah, sergi, tiyatro ve toplantı salonları ile inşaatı süren hizmet binalarında incelemeler yaptı.

TOKİ Silivri 50 bin konut kura çekimi ne zaman?

TOKİ Silivri 50 bin konut kura çekimi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte başvuru yapan vatandaşların merakla beklediği TOKİ Silivri 50 bin konut kura tarihi...

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 başvuru tarihi ve başvuru şartları!

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 başvuru tarihi ve başvuru şartları haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Silivri Alipaşa 2019 detayları...

Silivri TOKİ başvuru tarihi!

Silivri'de 1356 adet konutu kurayla satışa çıkarak TOKİ, İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenlerin umudu oldu. Projede fiyatlar 198 bin TL'den başlıyor...

Silivri'de 6.7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

 İstanbul İli, Silivri İlçesi , Ortaköy Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 6 milyon 786 bin 621 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 28 Mayıs 2018 olarak belirlendi. 

Silivri KİPTAŞ 3. Etap'ta 195 bin TL'ye 2+1!

Kura çekiliş tarihi 28 Nisan tarihi belirlenen KİPTAŞ Silivri 3. Etap Konutları'nda  2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler yer alıyor..

Silivri Her Dem Sağlıklı Yaşam Köyleri teslim tarihi!

İstanbul’un Silivri ilçesinde TEM ve E5 otoyollarının kesiştiği noktada inşa edilen Her Dem Sağlıklı Yaşam Köyleri'nde fiyatlar 286 bin TL'den başlıyor ve şerefiyesine göre farklılık gösteriyor..

Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı!

Silivri Belediyesi tarafından tarihi yoğurthane binalarının yeniden restore edildiği Kültür Sokağı projesi kapsamında yer alan Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı.

Silivri tarihi Haberi

Silivri tarihi



Silivri Fatih Parkı harap durumda. Proje desteği sağlanırsa, park halka açılabilecek, Mimar Sinan Köprüsü tamir edilecek (yanda). Silivri Piri Mehmet Paşa Cami ve Piri Mehmet Paşa çeşmeleri de onarılacak eserler arasında (üstte).


Silivri Kaymakamlığı, kültür varlığı için kampanya açtı:


''Eserlerimizi projelendirin bedava arsa alın''




Gazetemizin ''Kültür Mirasımızı Koruma Kampanyası''ndan etkilendiler 


  Silivri'nin tarihi eserlerini kurtarma projesine katılanlara bedava arsa verilecek


   İSTANBUL Silivri Kaymakamlığı, kültür mirası ve doğal çevrenin kurtarılması için kampanya açtı. Kaymakam Ayhan Bilge, ''Tüm değerlerini yitirme noktasında bulunan Silivri'yi...