02 / 05 / 2024

Silivri hakkında bilgi

Silivri hakkında bilgi

1997 yılında yeni İstanbul Silivri'de 17 bin dönümlük alan üzerine kurulacakmış. Uydu kent 35 milyar dolara mal olacakmış ve bu arazinin 5 bin dönümlük bölümü Singapur benzeri olarak kurulacakmış.

1984 yılında Silivri'de bedava arsa!

1984 yılında Silivri Kaymakamlığı, kültür varlığı için kampanya açmış. Tüm değerlerini yitirme noktasında bulunan Silivri'nin tarihi eserlerini kurtarma proje çalışmasına katılacak uzmanlara bedava arsa verecekmiş.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ta yeni gelişme!

İBB iştiraki KİPTAŞ İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraki (İBB) iştiraki KİPTAŞ hayata geçirilen KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projenin son durumu hakkında bilgi verdi. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap inşaatında son durum!

13 Haziran 2020'de temeli atılan ve sosyal konut vizyonu ile inşa edilen KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nda çalışmalar hız kesemeden devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada projenin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Silivri 4. Etap Konutları'nın kaba inşaatında sona gelindi!

İnşaat çalışmalarında 7 ayın geride kaldığı Silivri 4. Etap Konutları'nın kaba inşaatı tamamlanmak üzere. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projenin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Silivri kentsel dönüşüme hazır mı?

İBB Şubat ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, deprem öncesinde alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Gayrimenkul ve mal varlığı konularında bilgi paylaşımı yapılmayacak!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin karşılıklı vergilendirme hakkında idari anlaşmalar sürecinde olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımızın gayrimenkul, mal varlıkları gibi konularda bilgi paylaşımı yapılmayacak." dedi

Silivri Stadı yenileniyor!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Stadı’nda gerçekleştirilen düzenlemeleri inceleyerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Silivri hakkında bilgi Haberi

Silivri hakkında bilgi



Yeni İstanbul Silivri'ye kurulacak!


Singapur benzeri uydu kentin Silivri'ye kurulmasına 1993 yılında dönemin DYP-CHP hükümeti karar vermiş.


Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci'ye göre kamulaştırılacak alanlar bile belirlendi


17 bin dönüm alan

Başkan Değirmenci, 17 bin dönümlük alan üzerinde kurulacak ''Yeni İstanbul'' için, TEM'in Selim Paşa gişeleri çıkışından başlayarak Konaklı, Gazitepe köylerini de içine alan arazilerin kamulaştırılacağını söylüyor... Değirmenci, bu arazinin 5 bin dönümlük bölümüne Singapur örneği kentin kurulacağını, 12 bin dönümlük arazinin ise yeşil alan olarak düzenleneceğini belirtiyor...


35 milyar dolar

Bu kentin kurulması için 35 milyar dolar gerektiğini hatırlatan Silivri Belediye Başkanı, ''Gördüğüm ön projelere göre bunun 10 milyar dolarını Fransız Lyonnaise des...