27 / 04 / 2024

1984 yılında tarihi Tünel Taksim'e kadar uzatılacakmış!

1984 yılında tarihi Tünel Taksim'e kadar uzatılacakmış!

1984 yılında tarihi Tünel Taksim'e kadar uzatılacakmış. 25 milyara mal olacak Tünel projesi, İstiklal Caddesi'nin altından Taksim'e ulaşacakmış ve Taksim Meydanı'nın altına 500 dükkanlı bir alışveriş merkezi kurulacakmış.



1984 yılında tarihi Tünel Taksim e kadar uzatılacakmış!


25 milyar harcanacak


Tarihi Tünel Taksim'e kadar uzatılacak


Beyoğlu Belediye Başkanı Haluk Öztürk Atalay, Tünel'in Taksim İstasyonu'ndaki bölümünde 500 dükkanlı bir alışveriş merkezi yapılacağını söyledi.


   İSTANBUL'da Tünel'in İstiklal Caddesi'nin altından, Taksim'e kadar uzatılacağı ve Taksim Alanı'nın altına 500 dükkanlı bir alışveriş merkezi kurulacağını açıkladı. 

   Beyoğlu Belediye Başkanı Haluk Öztürk Atalay, ''Tünel ve çarşı yapımının uluslararası ihaleyle gerçekleştirileceğini, işletme hakkının ise ihaleyi kazanan firmaya verileceğini'' belirterek şöyle dedi:

   ''650 metre uzunluğundaki tüneli, İstiklal Caddesi'nin altından 1450 metre daha uzatarak, Taksim'e ulaştırmak ve Taksim Alanı'nın altında 500 dükkanlı alışveriş merkezi kurmak için ihale dosyası hazırlamaya başladık. Yaklaşık 25 milyar liraya mal olacak yatırımın ihalesi önümüzdeki aylarda yapılacak ve inşaata muhtemelen 1985'in ilkbaharında başlanacak''


  İnşaat, halkı etkilemeyecek


   Belediye Başkanı Haluk Öztürk Atalay, ''İstiklal Caddesi baharda trafiğe kapatılacağı için, tünel inşaatının hiçbir zorlukla karşılaşılmadan yapılacağını, aynı zamanda Taksim Alanı'nın altı oyulurken, çıkacak toprakların Kabataş'ın uygun bir yerinden taşıyıcı bantlarla büyük deniz taşıtlarına gönderileceğini ve inşaattan hiç kimsenin rahatsız olmayacağını'' bildirdi.

   Atalay'ın verdiği bilgiye göre, tünelin ara durağı Galatasaray Lisesi'nin önü, varış yeri ise Taksim Çarşısı'nın içi olacak. Yolcular çarşı içindeki yürüyen merpenler Taksim Alanı'nın üstüne ulaşacak.


(1984 yılında Reşat Altın 30.308 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 26 Ağustos 1984



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön