30 / 04 / 2024

1984 yılında Yıldız Parkı'nda müzik köşesi açılmış!

1984 yılında Yıldız Parkı'nda müzik köşesi açılmış!

1984 yılında Yıldız Parkı'nda müzik köşesi açılmış. Malta Köşkü üzerinde yüksek ağaçlar altında açılan müzik köşesinde yapılacak müzik şölenleri gençlere yönelik olacakmış. Turing Kurumu, müzik köşesi için 1 milyon lira harcamış.



1984 yılında Yıldız Parkı nda müzik köşesi açılmış!


Yıldız Parkı'nda bir de ''müzik köşesi'' açıldı


Turing Kurumu'nun Yıldız Parkı'nda yaptırdığı müzik köşesi açıldı. Malta Köşkü yolu üzerinde yüksek ağaçlar altında, çevresi yeşillendirilen bir alana oturtulan tarihi görünümlü kameriyede yapılacak müzik şölenleri gençlere yönelik olacak. Kurum Genel Müdürü Çelik Gülersoy, ''Müzik köşesinin iki amacı olduğunu belirterek şöyle dedi: ''Amacın birincisi gençlerimizin klasik batı müziği alanında eriştikleri düzeyi tanıtmak, nice yetenekli gençlerde müzik hevesi uyandırmak, ikincisi de aynı alanda yapılan olumsuz müdahalelere, Yıldız'ın özelliğini bozan örneklere doğruyu göstermektir.'' 

  

Yaklaşık 1.5 ayda tamamlanan ve 1 milyon liraya mal olan ''Müzik Köşkü'nde ilk konserlerini veren Cihat Aşkın, Hakan Şensoy ve Zeynep Yılmaz'dan oluşan İTÜ üçlüsü, hocaları Ayhan Turan tarafından geleceğin biyonik kemancıları diye nitelendirildiler ve ilk konserlerini basın ve halka verdiler.


(1984 yılında Reşat Altın 30.380 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 20 Haziran 1984 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön