02 / 05 / 2024

1991 yılında Beyaz Saray İşhanı'nın değeri 40 milyar liraymış!

1991 yılında Beyaz Saray İşhanı'nın değeri 40 milyar liraymış!

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın altıda bir hisse sahibi olduğu, Beyazıt Meydanı'na bakan 200 kadar dükkanı olan Beyaz Saray İşhanı'nın 1991 yılındaki piyasa değeri 40 milyar liraymış.



1991 yılında Beyaz Saray İşhanı nın değeri 40 milyar liraymış!


Yılmazlar'ın Beyazıt'taki işhanı


Doğu Bloku turistlerin uğrak yerlerinden biri olan ''Beyaz Saray İşhanı'' 800 metrekare büyüklüğünde. Dükkanların kiracılar tarafından 50 ile 100 milyon lira arasında değişen hava parasıyla devredildiği belirtiliyor.


Beyaz Saray'ın değeri 40 milyar


Altıda bir hissesi Başbakan Mesut Yılmaz'a, geri kalan bölümü de kardeşi Turgut Yılmaz'a ait olan Beyazı'taki Beyaz Saray İşhanı'nın bugünkü değerinin en az 40 milyar lira olduğu belirtildi.


Dört katı ve iki zemin katı bulunan Beyazıt Meydanı'ndaki işhanında bir düğün salonu, bir banka şubesi, iki lokanta ve 140 dükkan bulunuyor. İşhanının ayrıca 200 otomobillik park yeri var.


1991 yılında Beyaz Saray İşhanı nın değeri 40 milyar liraymış!


Mesut Yılmaz'ın ortağı olduğu Beyaz Saray İşhanı


Başbakan Mesut Yılmaz'ın altıda bir hissesine sahip olduğunu açıkladı Beyaz Saray İşhanı, Beyazıt Meydanı'na bakan en güzel yapılardan biri durumunda.

   Dört katı ve iki de bodrum katı bulunan Beyaz Saray düğün salonu, iki lokanta, genellikle deri ve konfeksiyon ürünlerinin satıldığı 200 kadar dükkandan oluşuyor. Toplam inşaat alanının ise 800 metrekare olduğu belirtiliyor. Beyaz Saray'ın alt katında ise 200 otomobillik otopark bulunuyor.

   Emlak komisyoncularının verdiği bilgiye göre, bugünkü piyasa değeri 40 milyar liranın üzerinde olan Beyaz Saray İşhanı, Doğu bloku turistlerinin en çok uğradığı mekanlarından biri. Doğu bloku ülke paralarının değişim yeri olarak da bilinen Beyaz Saray İşhanı, bavul ticaretinin merkezi konumunda bulunuyor.

   Öte yandan, araç yolu ile arasında oldukça geniş bir yaya kaldırımı bulunan Beyaz Saray İşhanı'nda, dükkanlar hatırı sayılır hava paraları ile el değiştiriyor. Emlakçılar, dükkanların büyüklüğüne göre 15 ile 100 milyon lira arasında hava paraları ile devredildiğini ifade ediyorlar.


(1991 yılında Reşat Altın 356.517 liraya satılıyormuş.)


Sabah Gazetesi 23 Haziran 1991



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön