28 / 04 / 2024

1993 yılında İstanbul Otogarı hizmete girecekmiş!

1993 yılında İstanbul Otogarı hizmete girecekmiş!

1993 yılında Esenler inşaatı devam eden Büyük İstanbul Otogarı aynı yılın eylül ayında hizmete girecekmiş. 250 milyar liraya mal olacak otogarın açılmasıyla İstanbul, günde 250 bin kapasiteli otogara kavuşacakmış.



1993 yılında İstanbul Otogarı hizmete girecekmiş!


Topkapı çilesi bitecek


Ferhatpaşa'daki yeni otobüs terminali eylülde hizmete girecek


Torun DEDE/İSTANBUL


    İSTANBUL Esenler Ferhatpaşa'da yap-işlet-devret modeliyle inşaatına 


1993 yılında İstanbul Otogarı hizmete girecekmiş!


1987 yılında başlanan modern otobüs terminali, eylül ayında hizmete giriyor.

    Topkapı'daki otobüs terminalinin, bu yılın ortalarında taşınmasının planlandığını belirten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Mehmet Özcan, ''Hedef bu yaz yeni tesislerimiz de olmaktı. Ancak bu tarihe yetişmeyecek. Eylül ayında taşınırız. 

    Topkapı'da yaşanan çileyi bitirmek için geçen beş yıllık sürede çok zorlu mücadele verdiklerini belirten dernek yetkilileri, yaklaşık 300 bin metrekarelik alanı kapsayan ve 250 milyar liraya mal olacak terminalin yüzde 90'ının tamamlandığını söylediler. Otobüsçüler, otogara giriş ve çıkışlar için yol sorunu bulunduğunu belirterek, bunun bir an önce çözümlenmesini istediler.

    İstanbul yeni şehirlerarası ve uluslararası otobüs terminalinde 168 adet yazıhane, eğlence, bilgisayar, yönetim ve sosyal işlevler içeren bölümler yer alıyor. Otogarda taksi ve otomobiller için beş yüz, otobüsler için de yüz araçlık park yeri ile 250 yatak kapasiteli otel bulunuyor. Günde beş bin otobüs ve 250 bin yolcu kapasiteli otogarda, dört bin kişinin de istihdam edilmesi planlanıyor.


(1993 yılında Reşat Altın 988.736 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 29 Mart 1993



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön