27 / 04 / 2024

1995 yılında Perpa'daki 1.600 dükkanın satışı gerçekleşmiş!

1995 yılında Perpa'daki 1.600 dükkanın satışı gerçekleşmiş!

1995 yılında Perpa Ticaret Merkezi'ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 bine yakın dükkanın bin 600'ü Elektronikçiler Kooperatifi'ne yaklaşık 4 trilyon lira bedelle satışı konusunda taraflar anlaşmaya varmış.



1995 yılında Perpa daki 1.600 dükkanın satışı gerçekleşmiş!


Perpa yosun tutmaktan kurtuluyor


Perpa'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 2 bine yakın dükkan boş durmaktan ve yosun tutmaktan kurtuluyor. Belediye'ye ait 2 bin dükkanın bin 600'ünün Elektronikçiler Kooperatifi'ne yaklaşık 4 trilyon lira bedelle satışı konusunda taraflar anlaşmaya vardı.


   Dünyanın en büyük monoblok gövdeli iş merkezi olan İstanbul Perpa, kötü kaderini yenmek üzere. Faaliyete geçtiğinden bu yana Belediye'ye ait dükkanların boş durması Perpa'ya bir türlü canlılık getirmiyordu. Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 bin dükkanın Elektronikçiler Kooperatifi'ne devri konusunda taraflar anlaşmaya varınca, Perpa'nın da hayat bulması için yol açılmış oldu.

   Elektronikçiler Kooperatifi Yönetimi'nin 18 Haziran'daki Genel Kurul'unda üyelerinden tam yetki alarak, satışı kesinleştireceği belirtildi. Kooperatif, bin altı yüz dükkana karşılık olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Çobançeşme'de bir arazi ile 800 milyar lira nakit para verecek.

   Perpa'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan dükkanlara 4 trilyon lira değer biçiliyor.

   Çobançeşme'de Elektronikçiler Kooperatifi'ne ait olan arazinin bugünkü rayiçlerle değerinin 3 trilyon liranın üzerinde olduğu dile getiriliyor.

   Perpa Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, Perpa'da yaşanan en büyük sorunun faaliyete geçirilemeyen belediye dükkanları olduğunu söyleyerek, ''Bu konuda uzun süre devam eden görüşmeler nihayet anlaşma ile sonuçlandı. Elektronikçiler ile Büyükşehir Belediyesi bürokratik engelleri de çözüme kavuşturarak, bin altı yüz dükkanın satışı konusunda anlaştılar'' dedi.

   Yümlü, Elektronikçiler Kooperatifi Yönetim Kurulu'nun 18 Haziran'da toplanacak genel kurulda üyelerden alacağı tam yetki ile satış işlemlerini tamamlayacağını söyledi.

Mustafa Kemal ÇOLAK


(1995 yılında Reşat Altın 3.900.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah Gazetesi 16 Haziran 1995 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön