06 / 05 / 2024

1996 yılında İkitelli holdingleşecekmiş!

1996 yılında İkitelli holdingleşecekmiş!

1996 yılında 38 bin ortağı olan, başkanlığını Bedrettin Dalan'ın yaptığı İkitelli Kooperatifler Birliği, 7 bin ortaklı ve her biri 20 milyar sermayeli dört sektörel dış ticaret şirketi kurarak holdingleşecekmiş.



1996 yılında İkitelli holdingleşecekmiş!

 

İkitelli Holding kuruyor


38 bin ortağı olan İkitelli Kooperatifler Birliği, tekstil ve ayakkabı, plastik, madeni eşya, mobilya olmak üzere dört sektörel dış ticaret şirketi kuruyor. Şirketler yıl sonunda holdingleşecek.


Zehra GÜNGÖR


    İKİTELLİ Organize Sanayi Bölgesi'nde 38 bin iş yerini kapsayan İkitelli Kooperatifler Birliği, dört ayrı sektörel dış ticaret şirketi kurma kararı aldı.

    Başkanlığını İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın yaptığı İkitelli Kooperatifler Birliği, tekstil ve ayakkabı, plastik, madeni eşya, mobilya üretimi yapan KOBİ'lerin biraraya gelmesiyle en az 7 bin ortaklı ve her biri 20 milyar lira sermayeli sektörel dış ticaret şirketleri kuruyor.

    1996 sonuna kadar, 10-11 şirketin daha kurulup holding bünyesine geçilecek olan İkitelli Holding, sektörel dış ticaret şirketlerinin yanı sıra, sigorta, gümrükleme, nakliye, serbest bölge, ithalat ve satın alma şirketlerini de kapsayacak.

    Gümrük Birliği üyesi Türkiye'de KOBİ'ler için hayati önem taşıyan sektörel dış ticaret şirketlerinin en büyüğü olacağı tahmin edilen İkitelli projesinin danışmanlığını, Tansu Çiller'in KOBİ'lerden sorumlu eski danışmanı Fuat Pirali yapıyor.

    İkitelli Organize Sanayi Bölgesi yaklaşık 200 bin kişiye istihdam sağlayacak. Projenin danışmanı Fuat Pirali, İspanya, Portekiz ve Yunanistan'da sektörel dış ticaret şirketi kuramayan birçok KOBİ'nin battığına dikkat çekiyor.


(1996 yılında Reşat Altın 7.464.000 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 5 Şubat 1996



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön