19 / 05 / 2024

1999, 2000 ve 2008 sigorta girişi olanlar için erken emeklilik formülü

1999, 2000 ve 2008 sigorta girişi olanlar için erken emeklilik formülü

Erken emekli olmanın yollarını arayanlara müjde verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte emekli olma yaşı indirildi. Yeni emeklilik sistemiyle ilgili talimatlar uygulamaya sokuldu. İşte tüm detaylar...



Emekli olmayı isteyen vatandaşlara, takıldıkları engelleri aşmaları için çok özel formüller sunuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilik talimatıyla ilgili detaylar belli oldu. EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı doğdu. Ancak vatandaşlara EYT dışında da erken emekli olma fırsatları sunuluyor.

1800 PRİM GÜNÜYLE ERKEN EMEKLİLİK
Erken emekli olma yollarından biri SGK’dan 1800 prim günle emeklilik formülüdür. Erken emekli olabilmek için çalışma hayatına devam ettiği süre içinde belirli bir oranda iş gücü kaybı yaşaması gerekir. Mevzuata göre en az yüzde 60 iş gücü kaybı yaşayanlar 1800 prim gününü doldurduktan sonra erken emekli olabilirler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön