30 / 04 / 2024

1.MENA Antalya Zirvesi yarın başlıyor!

1.MENA Antalya Zirvesi yarın başlıyor!

1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi' başlıyor. Zirvede MENA ülkeleri buluşacak ve 320 acenta bu dev organizasyonda yer alacak.



Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerini bir arada buluşturacak olan '1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi' Serik Belediyesi ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenecek. Toplantıya, MENA bölgesindeki 15 ülkeden 328 acentenin yanı sıra Türkiye'deki 10 Körfez ülkesinin büyükelçilerinin katılması bekleniyor. Toplantıda MENA ülkelerinden gelen turist sayısının arttırılması hedefleniyor. Antalya Belek'te yarın başlayıp 9 Şubat'ta bitecek olan zirvenin kriz ortamını ortadan kaldırmak için bir fırsat olduğunu kaydeden Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, "Türkiye'nin ekonomik krizden zarar etmeden çıkması için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu. Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna ise, "10 yıl görev yapmış biri olarak MENA ülkelerinin bize olan ilgilerini biliyorum. Biz bize düşeni en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz" dedi. 


320 ACENTE KATILIYOR 

Cuma günü başlayacak olan toplantıya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin 30 farklı şehrinden 320'ye yakın acentenin katılması bekleniyor. Toplantıda Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri arasında dostlukların geliştirilmesi ve turistik ilişkilerin daha hızlı bir ivme kazanması amaçlanıyor. 



Sabah Akdeniz


Geri Dön