13 / 05 / 2024

2 ay kaldı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tek tek açıkladılar!

2 ay kaldı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tek tek açıkladılar!

2023 asgari ücret zammı büyük bir heyecan içinde beklenirken, AK Parti yetkililerinden ise açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki, asgari ücret için kim ne dedi? 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…



"VATANDAŞLARIMIZ RAHAT BİR NEFES ALACAK"

Geçtiğimiz yıl biliyorsunuz asgari ücret bir sene içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi ise sene sonu itibarıyla bir miktar refah payını da koyup herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelmiş olacak. İnşallah asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki artışlar ile de vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak.”

BAKAN BİLGİN DE KONUŞTU

Konu ile ilgili olarak bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bilgin,  "Biz sermaye düşmanlığı yapmayız fakat sermayenin emek düşmanlığı yapmasına da müsaade etmeyiz. Türkiye, istihdamı tarihinin en yüksek seyirlerine 31 milyon istihdama ulaşan bir ülke. Sorun yok mu? Sorun var, işte enflasyonu yüzde 80'in üstünde fakat bunun kaynağını da biliyoruz.

Türkiye tarihinde ilk kez asgari ücrette yüzde 50 artış yaptık fakat daha da önemlisi bütün ücret türü gelirlerden verginin kaldırılması olmuş oldu, sonra aritmetik bir ortalama ile de yüzde 80 bir zam yaptık, kümülatif olarak da yüzde 95'e takabül ediyor. Yeterli mi? Bu enflasyon karşısında da yetersiz. Aralık ayında tekrar asgari ücret komisyonu toplanacak, bir araya gelmiş olacağız. Bu tahribatı, enflasyonun emekçiler üstündeki de tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

BAKAN NEBATİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katılmış olduğu bir televizyon programında asgari ücret hakkında yeni açıklamalarda yaptı. Bakan Nebati,"2002 yılından bugüne kadar asgari ücretli kişiler, enflasyona ezdirilmedi. Bu sene de enflasyon hedefimiz bu kadar değildi. Memur maaşları zaten altı ayda bir güncelleniyor. Asgari ücretteki artış önümüzdeki senenin enflasyon hedeflerine göre belirleniyor. Bu sene enflasyon, hedeflerimizin üzerinde çıktığı sebebi ile de temmuz ayında yeniden güncellemeye gittik. Şu ana kadar da asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi ve bu sene de aynı şekilde bir artış olacak. Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

2 ay kaldı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tek tek açıkladılar!

12 ay hesabınıza 1.250 lira yatacak! Aile Destek Programı’nı kaçırmayın! 29 Ekim 2022

Oyun tutkunları buraya! OPPO A16 Migros’ta! Bu fiyat kaçmaz! 27 Ekim 2022 fiyat listesi

Borsa da tatil! Yarım gün işlem yapılacak!


Geri Dön