01 / 05 / 2024

2 ayda 350 bin lira para kazandıran iş! Öğrenenler hücum ediyor

2 ayda 350 bin lira para kazandıran iş! Öğrenenler hücum ediyor

Asgari ücretli vatandaşlar artık ek geçim yolları arıyor. İşte sizin için bir fikir daha. 2 ayda 350 bin TL kazandıran bu işi duyanlar hemen araştırmaya başlıyor.



Enflasyonun çok hızlı yükselmesi nedeniyle vatandaşlar asgari ücretli ile çalışmanın kendilerine yetmeyeceğini dile getiriyor. Asgari ücretli vatandaşlar bir yandan ek iş ya da yeni gelir kapısı aramaya devam ediyor. İşte 2 ayda 350 bin TL kazandıran bir iş de vatandaşların hayli dikkatini çekti. 
Yozgatlı bir girişimci olan Hasan Taşçı, yıllarca ekmek fırınında çalıştıktan sonra mantar yetiştirme işine girmeye karar verdi. Bir yıl önce kendi imkanlarıyla 112 metrekare alanda mantar üretim tesisi kuran Taşçı, eşi ve çocuklarıyla kültür mantarı yetiştirmeye başladı.

Sarıhacılı Mahallesinde kurduğu tesiste iki aylık bir sürede 5-6 ton mantar üreten Taşçı ürettiği mantarları yıl boyu Yozgat'taki market, pazarcı ve manavlara satıyor. Yetiştirdiği mantarları kalitesine göre 45-50-60 liradan satan Taşçı,  Ankara  ve Çorum gibi çevre illerden gelen taleplere cevap verebilmek için tesisini genişletmek istiyor.

ŞU ANDA TALEPLERE YETİŞEMİYOR

Yetiştirdiği mantarları Yozgat'taki büyük marketlere toptan sattığını aktaran Taşçı, "Yaklaşık 1 yıldır mantar yetiştiriciliğiyle uğraşıyorum, bu 3. üretimim oldu. Şu ana kadar üretim güzel gidiyor. Burası tek çadır 112 metrekare kullanım alanı var. 2 ay içerisinde yaklaşık 5-6 ton üretim yapıyoruz. Yozgat merkezdeki büyük marketlerin mantar ihtiyacını karşılıyoruz. Şehir dışından Ankara ve Çorum'dan da talepler var ama taleplere yetişemediğimiz için sadece iç piyasada değerlendiriyoruz. En kısa zamanda çadır sayımızı çoğaltacağız, o zaman günlük yaklaşık 500 kilograma kadar üretim yapacağız. Kendi ilimiz dışında şehir dışına da diğer illere de gönderim yapacağız. Şu an toptan 50-60 liraya satışı oluyor. Birinci sınıf kalite olursa 60 liraya kadar toptan verebiliyoruz. Kalitesi biraz düşük olursa kilogramı 45 liraya kadar düşüyor, onun için kaliteli ürün üretmek çok önemli." dedi.
 


Geri Dön