07 / 05 / 2024

2. el araçlarda KDV şoku! Otomobil fiyatları artacak mı?

2. el araçlarda KDV şoku! Otomobil fiyatları artacak mı?

İkinci el araç alım satımında uygulanan yüzde 1’lik KDV, yüzde 18’ye yükseltilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamda, ikinci el araç alım-satımında uygulanan yüzde 1’lik KDV oranının yüzde 18’e çıkarılacağını duyurmuştu.



Dünya’dan Aysel Yülcel’e konuşan Cardata CEO’su Hüsamettin Yalçın, bu gelişmenin 2’inci el otomobil fiyatlarını yukarı çekeceğini söyleyerek, kurumsal 2. el işi yapan firmaların maliyetlerinin artacağını kaydetti. Küçük esnafın da zorluk çekeceğini belirten Yalçın, kurumsal firmaların mecburen fiyat artıracağını vurgulayarak, vergi vermeyen galericilerin de fiyatları gördükten sonra fiyat artışına gideceğini söyledi.

2. el araçlarda KDV şoku! Otomobil fiyatları artacak mı?

Ancak yine doğru fiyatları yansıtmadığından dolayı vergiden kaçırılacağını öne süren Yalçın, ikinci el almanın daha da zorlaşacağını kaydederek, 2. el otomobilin kurumsal tarafta işini tümüyle kayıtlı yapanların yüzde 38 vergi ödeyeceğini anlattı. Noterlerde elden para alışverişinin çoğalacağı yönünde uyarılarda bulunan Yalçın, bireysel alım satımın önünün açılacağını, kurumsallaşma ve istihdamın önünün kapanacağını ifade ederek, kurumsal şirketlerin bu işten olumsuz etkileneceğini aktardı.

 


Geri Dön