30 / 04 / 2024

2. İnönü Mahallesi için kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

2. İnönü Mahallesi için kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

İkincisi düzenlenen Kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısına Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları ile 2.inönü Mahalle sakinleri katıldı...




2. İnönü Mahalle sakinleri için düzenlenen toplantıda Başkan Batur dönüşümde "herkes için adil' olunacağını belirtti. İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ilk Belediye olan Narlıdere Belediyesi, dönüşüm alanı içerisinde kalan mahalle sakinlerine izlenecek olan yol haritasını anlatmak için toplantılar düzenlemeye devam ediyor. İki Narlı ve Çatalkaya Mahallelerine yönelik gerçekleştirilen kentsel dönüşüm toplantısının ardından ikinci toplantı dün akşam 2.1nönü mahallesi için düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında Narlıdere Belediye Başkanı Abdiil Batur dönüşümün nasıl olacağını hazırladığı sunum ile anlattı.

Yaklaşık 1 saat süren sunumda uzun ve zorlu geçecek olan kentsel dönüşüm sürecinde izlenecek olan yöntemlerin son derece şeffaf ve halk ile birlikte yürütüleceğine vurgu yaptı. Başkan Batur " Siz olmadan olmaz. l£n başından işin teslim edileceği ve evlerinizde huzur içinde oturacağınız zamana kadar hep birlikte konuşup, karar alıp hareket edeceğiz. Her şey şeffaf olacak. Sizlerin seçtiği temsilciler tüm çalışmalardan haberdar olacak, bilgiler alacak ve sizlerle paylaşacaklar. Bizim yaptıklarımız ortada, Yenikale Mahallesi orada. Bir bakın neydi, ne oldu. Virane görüntüsünü hatırlayanlar bugüne inanamazlar. Son derece kaliteli evlerinde huzur içinde yaşıyorlar. 2.İnönü mahallesinde de aynı Yenikale de olduğu gibi el ele vererek daha güzel bir mahalle oluşturacağız. Biz size inanıyoruz, sizlerde bize inanın" dedi.

Kira yardımı

Başkan Batur sunumunun ardından, vatandaştan gelen soruları cevapladı. En çok merak edilen konuların başında gelen "kira yardımı' ve 'dönüşümden sonra aynı bölgede yaşamaya devam edebilecek miyiz' gibi sorulara cevap veren Batur. mevcut durum tespiti ve alan çalışmaları sonrasında belirlenecek olan yol haritası ile etap etap inşa çalışmalarına başlanacağını ve inşa süresi boyunca evleri yıkılacak olanlara kira yardımı yapılacağını ifade etti. Tüm bu çalışmaların Çevre ve şehircilik Bakanlığı'nın koordinesinde ve yasalarca belirlenen çerçevede hareket edileceğine vurgu yapan Batur '"Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Taslakları ve etaplara ilişkin kentsel tasarım projelerinin hazırlanmasından sonra en önemli aşama olan hak sahipleri ile anlaşmaların yapılması aşamasına geleceğiz. Burası önemli tüm aşamalarda karar alma süreçlerinde sizlerde olacağınız gibi anlaşma aşamasına gelindiğinde siz nasıl diyor iseniz, öyle olacak herkese eşit bir şekilde kanunun gösterdiği şekilde hakları dağıtılacak" dedi.

Ege Telgraf

Geri Dön