06 / 05 / 2024

2 Mart 2023 bakım aylıkları verildi mi? Bakım aylığı verildiğini nasıl anlarım?

2 Mart 2023 bakım aylıkları verildi mi? Bakım aylığı verildiğini nasıl anlarım?

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında olan evde bakım maaşı için yeni bir ay yeniliği gündeme geldi. Giderek artan ihtiyaçlar doğrultusunda özellikle son zamanlarda destek ödemelerini artıran Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından yeni haber gel



İhtiyaç sahibi olan kişileri ihtimal etmeden özenle ve her konuda desteklemeye devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığının her ay olduğu gibi bu ayda gündeme getireceği evde bakım ödemeleri gündem oldu.
Her belirli dönemlerde olacak şekilde, illere göre hesaplara yatırılan evde bakım maaşlarının bugün yatıp yatmadığı maaşı alacak kişilerin gündemi oldu. Peki, 2023 Mart ayı evde bakım maaşı yattı mı ne zaman yatacak? Bu soruların cevapları ve detayları merakla bekleniyor.

2 Mart 2023 bakım aylıkları verildi mi? Bakım aylığı verildiğini nasıl anlarım?

Evde bakım maaşı yatırıldı mı?

Evde bakım maaşı, özel olarak bakıma ihtiyaç duyan hasta, yaşlı ve engelli bireyler için bakan kişiye ailelerine ödenen bir tür nakit desteğidir. Bütün diğer ödemeler gibi ocak ayından itibaren düzenli ve zamlı şekilde hesaplara aktarılmaya başlandı.

Memur zamlarına endeksli olan evde bakım maaşı yapılan son zamla 2023 yılında 4bin 337TL olarak belirlendi. Yeni yılın ilk ayında ilk ödemeleri tamamlandı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mart ayı ödeme takvimi bugün itibari ile netleşmeye başladı. Maaşı olacak bütün bireyle ödeme takvimi hakkında detayları bekliyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön