02 / 05 / 2024

2 milyon dolarlık vurgun! İşte vatandaşı böyle dolandırdılar

2 milyon dolarlık vurgun! İşte vatandaşı böyle dolandırdılar

Gelir Garantisi adında ve saadet zincirine benzeyen sistem kuran bir şirketin, büyük vurgunun ardından kayıplara karıştığı iddia edildi. Paraları buhar olan Türkiye'nin farklı şehirlerinden çok sayıda mağdur da yaşananların ardından şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.



Gösterdiği hızlı büyüme ile günümüzün yeni gelir kapısı olarak görülen e-ticaret sektörü, dolandırıcıların da hedefi haline gelerek çok sayıda kişinin mağdur olmasına sebep oluyor.

Son gelen iddiaya göre sosyal medya hesabından yaptığı gösterişli hayat paylaşımlarıyla tanınan E.K. isimli şahıs, sahip olduğu online danışmanlık firması adı altında geçtiğimiz yıl Gelir Garantisi isminde bir sistem kurdu.

Sisteme dahil olanların adına yabancı bir e-ticaret sitesinde mağaza açıp, dropshipping yöntemiyle e-ticaret yapılacağı, ürün satma, kargolama ve iade gibi tüm operasyonların şirket tarafından yürütüleceği belirtilerek sistemdekilere ömür boyu dolarla para kazandırma vaat edildi.

2 MİLYON DOLARI AŞKIN PARA

e-ticaret satışlarından elde edilen kazançları da sosyal medya hesaplarından paylaşarak müşteri toplayan E.K., programa dahil olan kişilerden 3 bin dolardan başlayıp 5 bin dolara kadar çıkan miktarlarda katılım parası topladı. Geçen süre zarfında 500’ü aşkın kişi, ömür boyu dolar kazanma amacıyla ‘Gelir Garantisi’ adlı sözde programa dahil olarak kredi kartlarını bu sisteme tanımladı.

 


Geri Dön