14 / 05 / 2024

2 uzman isimden altına ilişkin deprem etkisi yaratacak açıklamalar! Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

2 uzman isimden altına ilişkin deprem etkisi yaratacak açıklamalar! Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

Altın fiyatlarına ilişkin son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre altında 2 uzman isim, tahminlerini ve beklentilerini yayınladı. İşte detaylar...



 Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu sebeple yurt dışında artan risk iştahı hem altın kanadında hem de hisse senetleri kanadında risk iştahının artmasına sebep oluyor. Teknik olarak da borsalardaki güçlenme sinyalleri bunu doğruluyor."

Kaya, açıklamalarının devamında yüksek enflasyon ve uygulanan ekonomik politikalara bağlı düşük faiz ve yatay bant içinde kur hareketlerinin, borsayı alternatifsiz duruma getirdiğini, borsaya devamlı para girişi olduğunu ve yatırımcı sayısının arttığını belirtti. Kaya, "Bu zamanda halka arzlardaki yüksek getiriler de küçük yatırımcının yeni hesap açmasını ve borsayı tercih etmesinde en büyük etkiyi yaptı” şeklinde konuştu.

"TL bazında yüzde 200, dolar bazında yüzde 100 getiri ile dünyadaki enflasyonist ortamda yatırımcısını güldüren tek yatırım aracı oldu" ifadelerine yer veren Kaya, "Fakat 2023’teki belirsizlikler ile Borsa İstanbul’un 2022 yılı performansını 2023 yılında beklemek gerçekçi görünmüyor. Bu sebeple yatırım fonlarını kullanarak yatırım araçlarını farklılaştırmak için de altın, yabancı hisse senedi, mevduat ve risk iştahına bağlı doğru sektöre bağlı doğru hisse senetleriyle 2023 yılındaki belirsizliklerin ortadan kalmasını beklemek doğru strateji görünüyor" ifadelerini kullandı.

2 uzman isimden altına ilişkin deprem etkisi yaratacak açıklamalar! Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

“FED VE ÇİN AÇILMASI ETKİLİ OLUYOR”

Bir diğer tahmin ise Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Ayşin Erdem'den geldi. Erdem yaptığı açıklamada ons altına ilişkin, "Veri akışının yoğun olduğu bu zamanlarda zaman vermeyi doğru bulmuyoruz. Fakat, 1932 doların üzerinde kalıcılık sağladığımız zaman diliminde 2 bin dolar direncinin hedeflenebileceği görüşündeyiz" şeklinde konuştu ve "Altın fiyatlarında bu dönem içerisinde şüphesiz Fed ve Çin açılması etkili oluyor. Fed’in faiz artırım kararı altında baskı yaratsa bile Çin’in açılmış olması altın fiyatlarındaki yükselişlerde önemli bir katalist olacağını düşünüyoruz. Yükseliş trendi içerisinde bulunan altın için olası geri çekilmeler alım fırsatı yaratacağı kanaatindeyiz" dedi.

İŞKUR EGM polisevi müdürlüğüne personel alacak! En az ilkokul mezunu olmanız yeterli! Son başvuru tarihi 30 Ocak!

İŞKUR bombayı patlattı! Başvuran herkese maaş gibi aylık 8 bin TL! Bana çıkmaz demeden başvurun!

 İŞKUR'dan yeni işçi alımı ilanı! İBB İGDAŞ personel alımı yapacak! İŞKUR’dan yeni müjde!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön