29 / 04 / 2024

Gram altında ‘alım’ zamanı mı? Uzmanlar ne diyor? Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

Gram altında ‘alım’ zamanı mı? Uzmanlar ne diyor? Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

Mayıs başında rekor üstüne rekor kıran gram altının fiyatındaki gerileme ne anlama geliyor? Altın fiyatları yeniden yükselecek mi? Ne zaman alım yapmak lazım? İşte tüm bu soruların cevabı bu haberde..Tıklayın..



Gram altın arkasına aldığı rüzgarla mayıs ayı başında rekorlar kırarken bugünlerde artış hız keserken kısmen de fiyatta düşüş yaşanmaya başladı. Gram altın yatırımcısı ise bu durum karşısında temkinli davranıyor.

Uzmanlara göre yeni rekor seviyeler test ettiği mayıs ayı başına oranla fiyatı düşen gram altında yeni alım fırsatları doğdu. Kapalıçarşı’daki alım hareketi artarken, yatırımcıların güvenli liman olarak yöneldiği altında şu an için satışa yönelik bir eylem yok. Bölge kuyumcuları ise yaz mevsiminde yükselecek düğün sezonunun olumlu etkisini henüz görmüş değil.

Gram altında ‘alım’ zamanı mı? Uzmanlar ne diyor? Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

Milliyet’ten Duygu Erdoğan’ın haberine göre seçim öncesi yatay seyir izleyen gram altın, 4 Mayıs’ta 1284 lira seviyesini test ettikten sonra 9 Mayıs’ta 1277 lira ile en yüksek seviyelere çıkmıştı.

Gram altın bu süreçte serbest piyasada 1400 lira seviyelerinden satıldı. Daha sonra inişe geçen gram altın 15 Mayıs’ta yine 1275 lira düzeyine çıkarken, gram altında gün içinde fiyat seyri 1263 liraya kadar yükseldi.

Piyasa uzmanları daha önce yüksek fiyattan gram altın alanların endişe etmemesini belirterek, “Gram altın 1284 lira seviyesini yeniden aşacak. Gram altının bulunduğu bu fiyat seviyesi yeni alım yapacak yatırımcılar için fırsat olarak görülmelidir” ifadesini kullanıyor.

ALTINDA HER DÜŞÜŞ DÖNEMİ FIRSATTIR

Piyasaya hakim kuyumculardan Nazar Özsahakyan, altında her düşüş döneminin bir fırsat olduğunu belirtirken, “Altın gördüğü en yüksek fiyatı tekrar görür ve yeni rekorunu kırar. Bu altın için yapılan genel bir söylemdir. Gram altın yeniden 1270’lerin üzeri görecektir. Bunda bir engel yok. Küçük yatırımcı bu dönemlerde bazen acele karar verip zarar edebiliyor. Seçimin ikinci turu sonrasında yeni fırsatlar ortaya çıkacaktır” ifadesini kullandı.

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön