28 / 04 / 2024

Gram altında tüm zamanların rekoru kırıldı, işte tarihi zirve rakamı 1804 liraya yükseldi

Gram altında tüm zamanların rekoru kırıldı, işte tarihi zirve rakamı 1804 liraya yükseldi

Altının ons fiyatı, ABD tahvil faizlerinde yaşanan düşüşün de sebebi ile primli seyrederken, gram altın tarihi zirvesini 1804 liraya olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...



Altın fiyatları maalesef azalan jeopolitik risklere karşın, ABD tahvil faizlerindeki azalmanın da etkisiyle yükseliş yönlü hareket ediyor. Ons altın, dün 1964 dolara kadar gerileyerek satıcılı bir seyir izlerken, bugünkü işlemlerde ise primli olarak seyrediyor. Buna göre sarı maden en yüksek 1980 doları, en düşük 1971 doları görürken; saat 11.11 itibari ile yüzde 0,10 artışla 1974 dolar olarak işlem gerşeçleştirdi. Öte yandan altının ons fiyatında teknik açıdan, 2000 ve 2020 seviyeleri direnç, 1970 ve 1950 puan destek konumunda yer almakta.

Bu kapsamda analistler, Orta Doğu'daki haber akışının altın talebi üzerinde etkili olmaya devam ettiğini belirterek, tahvil piyasalarındaki hareketlerin de yatırımcıların odağında olduğunu kaydetti.

GRAM ALTINDA ZİRVE

Altının gram fiyatı, ons altın ve dolar/TL'de yaşanan artışın da etkisiyle tarihi rekor seviyesini 1804 liraya kadar yükseldi. Gram altın, aynı dakikalarda yüzde 0,20 primle 1784 liradan alıcı bulurken, aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2 bin 940 liradan, Cumhuriyet altını 12 bin liradan işlem görüyor. Ayrıca dün altının ons ücretindeki azalışa paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,1 azalışla 1781 liradan kapatmıştı.

ZARAR ETMEYEN ALTIN HANGİSİ?

Altın çeşitleri arasında zarar ettirmeyen altınlarda, alım ve satımda zarar etmemek için işçiliği çok az olan altın çeşitleri tercih edilmelidir. İşçiliği yüksek, işlemeli altın ve bileziklerden satışırken işçilik ücreti çok fazla düşülür. Ancak gram altın aldığınızda işçilik veya komisyon gibi farklı gibi konularda değer kaybı olmaz. Bu sebeple de en iyi yatırım aracı gram altındır.

 Gram altında tüm zamanların rekoru kırıldı, işte tarihi zirve rakamı 1804 liraya yükseldi

EN BÜYÜK ALTIN HANGİSİ?

Altın çeşitleri arasında en büyük altın hangisidir? En küçük altın olarak gram altın olarak bilinirken en büyük altın olarak da akıllara ilk olarak Cumhuriyet altını gelir. Fakat Cumhuriyet altınının da iki buçuk katı daha büyük olan Gremse altın bulunur.

EN İYİ ALTIN NEREDE BOZDURULUR?

Kuyumcular haricinde en iyi şekilde altın bozdurabileceğiniz yerlerde bulunmaktadır. Bunlardan biri de Döviz bürolarıdır. Güvenli bir şekilde döviz bürolarında da altın bozdurma işlemi yapılabilir.

Altın kısa vadede 2000 lira olacak! İslam Memiş açıkladı

Gram altında aceleye gerek yok! İslam Memiş yeni rekoru açıkladı

 


Geri Dön