29 / 04 / 2024

Gram altında aceleye gerek yok! İslam Memiş yeni rekoru açıkladı

Gram altında aceleye gerek yok! İslam Memiş yeni rekoru açıkladı

Altın fiyatlarında dönüm noktası. Sürprizlere açık olunması gereken döneme girildi. Finans Analisti İslam Memiş, savaş zamanında en ucuz yatırımı ve tarih vererek gram altının geleceği seviyeyi verdi.



İsrail-Filistin savaşıyla birlikte yatırımcılar güvenli liman arayışına girmesiyle yükselişe geçen altın fiyatları Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artışı sinyaline rağmen yükselişini sürdürdü. Ons altın bugün 1990 dolar eşiğini aşarken gram altın, 1790 TL eşiğini geçti. Altın yatırımcısı rallinin ne zamana kadar süreceğini ve alım fırsatı olup olmayacağını heyecanla takip ediyor. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın için tarih ve iki rakam vererek fırsatı paylaştı. İslam Memiş aynı zamanda en ucuz yatırım için kritik açıklamayı yaptı. İşte tüm detaylar...

ALTIN SAVAŞ RALLİSİYLE REKOR KIRDI
Powell'ın konuşmasının ardından sert yükseliş gösteren Ons altın, 1990 dolara dayandı. Son 3.5 ayın zirvesine yükselen Ons altında haftalık kazanç yüzde 5.88'e ulaştı. Ons altındaki yükseliş ve dolar kuru karşısında TL'nin zayıflığı gram tarafında da yükselişi hızlandırdı. Dünkü işlemlerde 1787,73 liraya tırmanarak rekor kıran gram altın, bugün 1790 TL ile rekor tazeledi.

İSLAM MEMİŞ ALTIN YATIRIMI İÇİN FIRSATI AÇIKLADI
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın için öne dikkat çeken tahminde bulundu. İslam Memiş, şu tahminde bulundu:

"Ons altın 13 haftanın en yüksek, gram altın ise tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 1840 lira fiziki tarafta görüldü. Kapalı Çarşı'da 1825-1835 lira aralığında. Bir sonraki ataklarda 1800-1850 lira aralığına yerleşecek. Direnç olarak da 1880 lira seviyesini göreceğiz. Yıl bitmeden test edilebilir öngörümüzün arkasındaydık.

SATIŞ İÇİN ACELE EDİLMEMELİ
Bugüne kadar beklentilerime sadık kaldım ve 1840 lira görüldü. Hem dolar hem ons beraber yükseldi. Bu bant aralığında dinlenmek isteyebilir. Gram altın TL'de geniş bant aralığını takip etmeyi sürdüreceğim bu da 1780-1880. 1800 altındaki rakamlar alım fırsatı ancak elinde altın bulunduranlar satış için acele etmemeli. 

KİMSENİN GAZINA GELMEYİN
İki hafta önce düşüyor, yandık, mahvolduk diyenler var ya, onların gazına gelmeyin. Ekim ayının ikinci haftasını bekleyin dedim size. 1840 lira görüldü, dinlenme zamanı. Bu seviyeleri bekle. Elinde malın var bekle. Alamadın, o zaman bekleyeceksin ama iki hafta önceki fiyattan alamayacaksın. Bir alım fırsatı yine doğacak. Zamanı gelince söyleyeceğim.

KISA VADELİ ÇEKİLME MÜMKÜN
Ons altında 1.980 dolar direncinin yukarısında 2 bin 10 dolar seviyesi var. Buralardan geri çekilme, kâr satışları yaşanabilir. Altın yatırımcısının dikkat etmesi gereken bir süreç. Orta ve uzun vadede pozitif görünüm devam. Ancak kısa vadede geri çekilmesi mümkün.

SON İKİ HAFTADA EN UCUZ KALAN YATIRIM
Son iki haftadır en ucuz euro kaldı. EUR/USD paritesi 1,0570 seviyesinde. TL tarafında ise 30 lira seviyesi görüldü. Parite bana oldukça ucuz geliyor. Bugün bana sorsalar “Dolar mı, euro mu?” Euro. Borsa peki? Yüzde 25 kademeli alırdım. Üç hisse belirler, altı ay beklerdim."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön