01 / 05 / 2024

20 bin TL maaş! İşte aranan şartlar

20 bin TL maaş! İşte aranan şartlar

Yetişmiş kaynakçı ve montaj ustaları, Akkuyu ve Karadeniz Gazı projelerinde çalışmaya gidince, piyasada bu işi yapacak eleman sorunu ortaya çıktı. Şirket sahipleri “Ustalar büyük projelere gidiyor. Yurt dışına çalışmaya gidenler de var. 20 bin lira maaş veriyoruz ama usta yok." dedi.



Kaynakçı ve montajcılar Türkiye’de en çok aranan mesleklerinden. Karadeniz gazının tüketime dönüştürülmesi için yapımına başlanılan boru hatları ve istasyon çalışmaları sebebiyle piyasadaki çoğu kaynakçı bölgeye gidiyor. Ayrıca Rusya, İsrail ve Körfez ülkelerinde de Türk kaynakçılara büyük ilgi olunca sektörde yetişmiş eleman sıkıntısı yaşanıyor.

Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli'nin haberine göre; Teknik Isı şirketinin sahibi Cemal Yıldız “Yeterince mühendisimiz var ama kaynakçı bulunmuyor. Piyasadaki çoğu kaynakçı  Zonguldak’taki dev tesiste kaynak ve montaj işleriyle uğraşmakta. İyi de paralara gidiyorlar. Yurt dışından da Türk kaynakçılara ilgi mevcut. Bugün yetişmiş bir kaynakçı 15 bin liradan işe başlamakta. Bu rakam 18 bin liraya kadar çıkmakta. 20 bin lira veren işletmeler de var ama çalışacak adam bulunmuyor” diye konuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön