18 / 09 / 2024

En düşük memur maaşı 43 bin lirayı aşacak, memur emeklisi 20 bin TL alacak! 

En düşük memur maaşı 43 bin lirayı aşacak, memur emeklisi 20 bin TL alacak! 

Memur maaşlarında artış beklentisi tek tek hesaplandı. Buna göre, en düşük memur maaşı 43 bin lirayı aşacak, memur emeklisi 20 bin TL alacak. İşte o son dakika rakamlar...




Ocak ayına 3 ay kalmışken, memur maaşı zammı için aramalar da sıklaştı. Yeni yıla az bir süre kalırken memur ve emeklileri alacakları zam oranlarını merakla araştırıyor. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun aldığı karar kapsamında, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına Ocak 2025'te %6 oranında toplu sözleşme zammı uygulanacak. 

Diğer taraftan Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BES-AR), Eylül ayı için açlık ve yoksulluk sınırlarını duyurdu. Rakamlara göre; dört kişilik bir memur ailesinin aylık açlık sınırı 27 bin 270 TL'ye çıktı. Bu rakam, bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için minimum harcaması gerekli olan tutarı belirtiyor. Dikkatleri çeken diğer bir rakam ise 73 bin 651 TL olan yoksulluk sınırı oldu.

Peki Ocak ayında en düşük memur maaşı kaç TL olacak? İşte o son dakika rakamlar...

En düşük memur maaşı 43 bin lirayı aşacak, memur emeklisi 20 bin TL alacak!  

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına Ocak 2025 tarihinde yüzde 6 oranında toplu sözleşme zammı yapılacak. Bu zammın yanı sıra, çalışanların alım gücünü korumak için enflasyon farkı da maaşlara ilave edilecek. 

Enflasyon farkı, 2024 yılının ikinci yarısındaki Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) artışının yüzde 10'unu geçen bölümü şeklinde hesaplanacak. Yani, TÜFE artışı yüzde 10'u aşarsa, memur ve emeklilerin maaşlarına bu fark da ilave edilecek. 

Eğer enflasyon, Merkez Bankası'nın üst tahmin aralığı olan yüzde 42'ye yükselirse, memur ve memur emeklilerine verilecek enflasyon farkı yüzde 3.39 şeklinde olacak. Bu durumda, toplam zam oranı yüzde 6'lık toplu sözleşme zammıyla beraber yüzde 9.70'e çıkacak. 

En düşük memur maaşı 43 bin lirayı aşacak, memur emeklisi 20 bin TL alacak! 

Ekonomistlerin son tahminlerine göre, 2024 yılının ikinci yarısında enflasyonun yüzde 14.89 olarak gelmesi öngörülüyor. Bu durum, memur ve emeklilerin maaşlarına uygulanacak zam oranını doğrudan etkileyecek.

Eğer ekonomistlerin tahminleri doğru çıkarsa, memur ve emeklilerin maaşlarına uygulanacak zam oranı oldukça yüksek olacak. Yüzde 6 şeklinde belirlenen toplu sözleşme zammına ek olarak, enflasyon farkı da aylıklara yansıyacak.  Yapılan hesaplamalara göre, enflasyon farkı yaklaşık yüzde 8.71 olarak gerçekleşecek. Bu durumda, toplam zam oranı yüzde 14.71'i bulacak.

En düşük memur maaşı 43 bin lirayı aşacak, memur emeklisi 20 bin TL alacak! 

EN DÜŞÜK MAAŞ 43 BİN LİRAYI AŞABİLİR 

Ocak 2025'te yapılacak zammın ardından memur ve memur emeklilerinin maaşlarında önemli yükselişler olacak. Yapılan hesaplamalara göre, en düşük memur maaşı 43 bin lirayı aiabilecek. en düşük memur emeklisi maaşı da yaklaşık 20 bin lira seviyelerinde olacak. 

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI TAHMİNLERİ 

Yüzde 9.70 Zam Yapılırsa: 43.008 TL
Yüzde 10.71 Zam Yapılırsa: 43.404 TL

En Düşük Memur Emeklisi Maaşı:

Yüzde 6.62 Zam Yapılırsa: 18.752 TL
Yüzde 9.70 Zam Yapılırsa: 19.294 TL
Yüzde 10.71 Zam Yapılırsa: 19.471 TL

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi için tarih verildi! İki şehir arası 80 dakikaya iniyor! 

Hurda fiyatlarına okkalı zam! Hurda deyip geçmeyin fiyatları cep yakıyor! İşte güncel hurda fiyatları 

Konut kredilerinde Ekim müjdesi: Faizlerin düşürülmesi ve kampanyaların başlaması bekleniyor! 


 


Geri Dön