21 / 05 / 2024

20 bin TL maaş! İşte aranan şartlar

20 bin TL maaş! İşte aranan şartlar

Yetişmiş kaynakçı ve montaj ustaları, Akkuyu ve Karadeniz Gazı projelerinde çalışmaya gidince, piyasada bu işi yapacak eleman sorunu ortaya çıktı. Şirket sahipleri “Ustalar büyük projelere gidiyor. Yurt dışına çalışmaya gidenler de var. 20 bin lira maaş veriyoruz ama usta yok." dedi.



Yurt dışında ayda 3 bin avro aldıklarını söyleyen Yıldız “Yurt dışında Türkler kadar kabiliyetli işçiler bulunmuyor. Yaptığımız işler çok iyi. Durum böyle olunca kaynak ve montaj işçilerini, ustalarını Türkiye’den alıyorlar” dedi. 

Piyasaya alttan gelen eleman da olmadığını dile getiren Yıldız “Gençlerin tamamı motorcu. e-Ticaret sitelerine kuryelik yapmaktalar. Hâlbuki bu meslek çok değerli ve ölmeyecek. Kolay para kazanmak daha cazip” dedi.

‘GÜNLÜK 1.000 TL YEVMİYE VERİYORUM’
Yanında 50 kişi çalıştıran bir başka şirketin sahibi Ahmet Kutluksaman ise “Hem Karadeniz gazı projesi hem de Akkuyu Nükleer santrali projesine çok kaynakçı gidiyor. Yurt dışını tercih edenler de mevcut. Sektörde kaynakçı ve montaj ustası sorunu mevcut. Aynı zamanda alttan eleman yetişmemekte. Bizde eskiden sanayi kültürü bulunuyordu. Gençlikte usta çırak ilişkisi ile büyüdük. Şimdiki gençler öyle değil, en ufak bir sorun ile karşılaştığında işi bırakıp gitmekte. Ustaya saygı yok. Asgari ücret ile çalışıp daha kolay işleri tercih etmekteler. Aldığı maaşlar da çok iyi. Biz yanımızdaki ustalara 15 bin lira vermekteyiz. Bazı projeler oluyor ki günlük yevmiyesi 1.000 TL. Adam ayda 30 bin liraya kadar kazanabiliyor. Ancak çalıştıracak işçi yok” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön