20 / 05 / 2024

2000-2008 yılları arasında SGK girişi olanlar dikkat! Kademeli emeklilikte son dakika! Bakan Işıkhan'dan net açıklama

2000-2008 yılları arasında SGK girişi olanlar dikkat! Kademeli emeklilikte son dakika! Bakan Işıkhan'dan net açıklama

2000 -2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) girişi olup Emeklilikte Yaşa Takılanların merakla beklediği kademeli emeklilikle ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki, Kademeli emeklilik nedir? Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak?



2000 -2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) girişi olup Emeklilikte Yaşa Takılanlar kademeli emeklilikle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Miyonların gözü kademeli emekliliğe çevrilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan net açıklama geldi.

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göe; Kademeli emeklilikte son durum milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. 2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) girişi olan EYT düzenlemesini kaçıran SSK ve Bağ-Kur’lu milyonlarca çalışan kademeli emekliliği merak ediyor Peki, Kademeli emeklilik nedir? Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kademeli emeklilikle ilgili açıklama yaptı.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında herhangi bir çalışmalarının olmadığını açıkladı.

2000-2008 yılları arasında SGK girişi olanlar dikkat! Kademeli emeklilikte son dakika! Bakan Işıkhan dan net açıklama

BAKAN IŞIKHAN'DAN NET AÇIKLAMA

Bakan Işıkhan, "Staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok." dedi.

EYT düzenlemesinden o dönemde staj yapan çalışanlar yararlanamamıştı. Bundan dolayı çalışanlar staj döneminin de hesaplamaya dahil edilmesini talep etmişti. Ayrıca, 9 Eylül 1999 tarihi öncesini kapsayan düzenlemeyi bir gün veya birkaç ayla kaçıranlar da yaşanan mağduriyete dikkat çekerek düzenleme tabelinde bulunmuşlardı.

KADEMELİ EMEKLİLİK NEDİR?

Milyonlarca kişi kademeli emeklilik ile ilgili gelişmeleri takip ediyor. Öte yandan vatandaşlar kademeli emekliliğin ne olduğunu da araştırıyor. Kademeli emeklilik, belirli şartları sağlayan vatandaşların kademeli olarak emekli olmalarını sağlayan sisteme deniyor. Bu sistemde, emeklilik yaşı ve prim gün sayısı yerine, her iki şartın da kademeli olarak doldurulması esas alınmakta.

Bakanın kademeli emeklilik ve staj sigortası açıklaması isyan ettirdi

Kademeli emeklilik ve stajda son dakika gelişmesi! Bakan Işıkhan resmen açıkladı!

 


Geri Dön