04 / 05 / 2024

2001 yılında Palas Apartmanı sokak çocukları için restore ediliyormuş!

2001 yılında Palas Apartmanı sokak çocukları için restore ediliyormuş!

2001 yılında Milli Emlak'tan 29 yıllığına İstanbul Valiliği tarafından kiralanan Tepebaşı'ndaki 6 katlı, 37 daireli Palas Apartmanı sokak çocuklarına hizmet vermesi amacıyla 450 milyar liraya restore ediliyormuş.



2001 yılında Palas Apartmanı sokak çocukları için restore ediliyormuş!


PALAS APARTMANI çocuk cenneti olacak


    İSTANBUL'da sokak çocuklarına, bir sıcak yuva daha kuruluyor. Milli Emlak Müdürlüğü'nden 29 yıllığına kiralanan Tepebaşı'ndaki altı katlı Palas Apartmanı İstanbul Valiliği İstanbul Çocukları Vakfı ve SHÇEK işbirliği ile sokak çocuklarına hizmet vermesi amacıyla onarılıyor.

    Sokak çocuklarına, rehberlik, danışmanlık ve bakım hizmeti verecek olan 37 daireli yapı onarım sırasında işlevsel hale getirilecek.


Hayırseverlere çağrı


    450 milyar liraya mal olacak onarım için hayırseverlerden de destek bekleniyor. Vali Erol Çakır, projenin gerçekleşmesiyle, sokak çocuklarının barınma ve eğitimleri için, önemli bir merkezin hizmete gireceğini söyledi.

    SHÇEK İstanbul İl Müdürlüğü'nce kullanılacak olan binada 15 daire mutfağı, yatak odası, salon ve oturma odaları ile aynı kalırken, diğerlerinin duvarları yıkılarak eğitim amaçlı kullanılacak alanlar oluşturulacak. Yapıda bir lokal ve Alo Çocuk Hattı'nın merkezi de hizmet verecek.

    SHÇEK İstanbul İl Müdürü Kahraman Eroğlu, İstanbul'da halen sokakta kalan 110 çocuk bulunduğunu, bunların Ayvansaray, Ağaçlı, Kadıköy Yeldeğirmeni, Küçükbakkalköy ve Beyoğlu'ndaki, Çocuk ve Gençlik Evleri'nde bakımlarının yapıldığını söyledi. Sokakta çalıştırılan çocukların da, 4 bin 500 dolayında olduğunu belirten Eroğlu, ''Çocukların ailelerince istismar edilmemesi için, çok sıkı çalışıyoruz. 22 aileyi, çocuklarını çalıştırdığı için mahkemeye verdik. Mahkeme, 6 ay hapis ve para cezası da verilebilir. Ayrıca, çocuklarını çalıştıranlara, sosyal yardımlaşma fonundan ayni-nakdi yardım yapmıyoruz, burs taleplerini karşılamıyoruz, çocuklarına hami bulmuyoruz''dedi.


Tiner satan esnafa ceza


    Eroğlu, madde bağımlısı çocuklara tiner satan esnafa cezai müeyyide uygulandığını belirtti. Çocukların şiddete maruz kalmalarını önlemek amacıyla 'Alo Çocuk Hattı' kurduklarını söyleyen Eroğlu, şiddete uğrayan çocuklar için 0 212 512 35 35 numaralı telefona ihbarda bulunulmasını istedi.

    Şimdiye kadar 92 ihbar geldiğini belirten Eroğlu, çocuğunu döven 2 babaya dava açıldığını ve çocuklardan birini dava sona erene kadar koruma altına aldıklarını söyledi. Eroğlu, ''İstanbul'daki 8 çocuk yuvası ve 2 yetiştirme yurdunda 1470 çocuğa bakılıyor. Bir çocuk haritası çıkaracağız ve nerede, ne kadar sokak çocuğu yaşıyor, bunu tespit ederek kamuoyuna açıklayacağız'' dedi.


(2001 yılında Reşat Altın 87.800.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 4 Ocak 2001



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com 




Geri Dön