30 / 04 / 2024

2003 yılında Ortaköy Vadi Projesi start alacakmış!

2003 yılında Ortaköy Vadi Projesi start alacakmış!

2003 yılında Beşiktaş Belediyesi, 300 dönümlük yeşil alanın korunması için Ortaköy'de 22 trilyon liraya mal olacak ''Ortaköy Vadi Projesi''ni Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirecekmiş.



2003 yılında Ortaköy Vadi Projesi start alacakmış!


Ortaköy'de vadi yapılıyor


Beşiktaş Belediyesi, yeşil alanın korunması ve sosyal aktiviteler için Ortaköy'de trilyonluk bir projeye imza atıyor


Mustafa KAYA/SHA


    ORTAKÖY'DE atıl durumdaki 300 dönümlük bir arazi, sosyal tesis haline getirilerek İstanbullular'ın hizmetine girecek. Beşiktaş Belediyesi tarafından 22 trilyon liraya mal olacak 'Ortaköy Vadi Projesi', yeşil alanın yok olmasını engellemek ve insanlara sosyal alan yaratmak amacıyla gerçekleştirilecek. Projenin bir yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.


YAILAŞMA ENGELLENECEK


    Sosyal aktiviteler gerçekleştirmek, yeşil alanı korumak ve yapılaşmanın önüne geçebilmek amacıyla çalışmalara başlayan Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ortaköy'deki 300 dönümlük alanda mesire ve sosyal tesis alanı yapılmasını kararlaştırdı. Osmanlı döneminde bostan olarak kullanılan alanın yapılaşmaması için projeyi hayata geçirdiklerini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu şunları söyledi: ''Bu proje, hem İstanbul, hem de Beşiktaş içim örnek bir projedir. Dere ve lağımların aktığı bu alanı değerlendirmek için Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaları başlattık. Burayı vatandaşlarımızın gezip eğlendiği bir bölge haline getiriyoruz.''


(2003 yılında Reşat Altın 136.000.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 2 Temmuz 2003



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön