28 / 04 / 2024

2006 yılında İkitelli'de rezidanslı oto alışveriş merkezi kurulacak!

2006 yılında İkitelli'de rezidanslı oto alışveriş merkezi kurulacak!

2006 yılında D - Yapı, 70 milyon dolarlık yatırımla İkitelli'de 45 dönümlük araziye alışveriş merkezi kuracakmış. Oto - Mall adıyla inşa edilecek komplekste, ofis katları ve rezidanslar da bulunacakmış.



2006 yılında İkitelli de rezidanslı oto alışveriş merkezi kurulacak!


İkitelli'de rezidanslı oto alışveriş merkezi kuruluyor


D - Yapı, 70 milyon dolarlık yatırımla İkitelli'de 45 dönümlük araziye otomobil alışveriş merkezi kuruyor. Oto - Mall adlı komplekste, ofis katları ve rezidanslar da bulunacak



    D- Yapı'nın İstanbul İkitelli'de 70 milyon dolar yatırımla kuracağı otomobil alışveriş merkezinin inşaatı nisanda başlıyor. D - Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İlder Tokcan, Oto - Mall adlı projenin amacının alışveriş merkezlerinde sağlanan konforu, otomobil alışverişine de uyarlamak olduğunu söyledi.

    Bu modelin Türkiye'de bir ilk olacağını belirten Tokcan, hedeflerinin, otomobil alışverişinin ferah ve modern oto galerileri, peyzajla zenginleştirilmiş yaya yolları, yemek bölümleri, ofis blokları, rezidanslar ve servis alanlarından oluşan küçük bir kentte yapılabilmesini sağlamak olduğu bilgisini verdi.

    Komplekste; 45, 70, 90 ve 200'er metrekarelik kapalı alanlara sahip olan başlıca 4 tip oto galerisinin olması planlanıyor. Her bir galerinin 5.5 metre yüksekliğinde yapılması ve galerilerin 3 metrelik genişlikli asma katlara sahip olması düşünülüyor. Ayrıca galerilerin önlerinde, vitrin olarak tabir edilen saçak altı ve açık sergileme alanları yapılacak.

    Proje alanının ön yoluna bitişik konumlanacak olan ticari bloklarda yemek alanı, ofis ve rezidans gibi farklı işlevleri karşılayabilecek nitelikte yapılar bulunacak. Bu birimlerin kendilerine ait olacak giriş çıkışları ve otoparkları, galerilerden bağımsız olarak yaşayabilmelerine olanak tanıyacak. 


550 araçlık otopark


    550 araç kapasiteli kapalı otopark alanı galerilerle, ticari alanlarla ve servis alanlarıyla bağlantılı olacak. Otoparklardan yaya yollarına, asansörlere ve merpenlere direkt bağlantı sağlanacak. Ön galerilerin alt katında bulunan servis mekânlarının, galerilerin yedek parça, bakım, onarım, yıkama ve buna benzer diğer ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek nitelikte olması planlanıyor. Kompleksteki dükkanları Hürpa'nın pazarlaması düşünülüyor. Fiyatların ise önümüzdeki ay açıklanması bekleniyor.   


Yedek parça, bakım, yıkama gibi servis bölümleri de var


Oto-Mall projesinde, 45, 70, 90 ve 200'er metrekarelik kapalı alanlara sahip oto galerileri bulunacak. 

Ofis ve rezidans alanları yapılacak. Bu bölümlerin giriş ve çıkışları galeri bölümünden bağımsız olacak. 

550 araç kapasiteli kapalı otopark alanı yapılacak. 

Ayrıca, ön galerinin alt katında yedek parça, bakım, onarım, yıkama gibi ihtiyaçları karşılayacak bölümler bulunacak. 


(2006 yılında 1 dolar 1.35 liraya, Reşat Altın ise 156 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 28 Mart 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön