28 / 04 / 2024

2007 yılında Kartal'dan Adalar'a teleferik!

2007 yılında Kartal'dan Adalar'a teleferik!

2007 yılında Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kartal ile Adalar arasında teleferik kurmayı planladıklarını söylemiş. Aynı zamanda kentsel dönüşüm projesi içinde bin yatlık bir marina da bulunuyormuş.



2007 yılında Kartal dan Adalar a teleferik!


Kartal'dan Adalar'a teleferik hattı


Kartal ile Adalar arasında teleferik kurmayı planladıklarını söyleyen Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, 'Kentsel dönüşüm projesi içinde 1000 yatlık bir marina da bulunuyor' dedi.


SONGÜL HATISARU


    Adalar'a teleferikle ulaşımın sağlanabileceğini söyleyen Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, ''Çeşitli ulaşım olanakları üzerinde çalışılıyor. Adalar ulaşımı için teleferik de düşünülüyor'' dedi. 

    Kartal'ın ön görünümünde Adalar'ın bulunması nedeniyle İstanbul'daki ''ikinci Boğaz'' olarak tanımlandığını ve ilçeyi incelemeye gelen yabancı mimar gruplarının da kentsel dönüşüm projesinde Kartal ile Adalar'ı bütün olarak ele aldıklarını söyleyen Dağlar, şöyle devam etti:

    

Büyüklerin arazisi var


    ''Bin teknelik Kartal Yat Limanı da Adalar ile birlikte planlanıyor.'' Büyükşehir Belediyesi'nin Kartal Alt Merkez ve Kartal-Pendik Kıyı Kesimi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında planlanan otel, yat limanı, alışveriş merkezi çalışmalarıyla Anadolu Yakası'nın turizm merkezi olmasının hedeflendiğini hatırlatan Dağlar, teleferik projesinin de bölgenin yeni turizm merkezlerinden biri haline gelmesinde olumlu katkı sağlayacağını söyledi. 

    Kentsel planlama sürecinin bu yıl içinde tamamlanmasını öngördüklerini dile getiren Dağlar, bölgede yapılacak olan yat limanı ve Kurtköy'de düzenlenen Formula yarışları ile bölgeye 2.5 milyon yerli ve yabancı ziyaretçinin gelmesini beklediklerini kaydetti. 

    D-100 Karayolu'ndan kıyıya kadar, büyük bölümü boş olan 550 hektarlık alanda 100'den fazla fabrika bulunduğunu hatırlatan Arif Dağlar, şunları söyledi: 

    ''Eczacıbaşı, Koç, Sabancı gibi kuruluşların bölgede fabrikaları var. Assan, Mutlu Akü, ABB, Habaş, Family Finas, Yapı Kredi gibi kuruluşların yerleri de burada. Bu alanda 100 civarında fabrika ve 40 kadar da boş ya da başka binalardan oluşan gayrimenkul var. Fabrika ve arsa sahiplerinin büyük bölümü projenin yeni imkanlar sağlayacağını görüyor ve merakla uygulamayı bekliyor.''


Milliyet 11 Ocak 2007



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön