02 / 05 / 2024

2017‘de doğru lokasyonda olan ofisler satıldı!

2017‘de doğru lokasyonda olan ofisler satıldı!

2017 yılında doğru lokasyondaki ofisler satıldı. Aksun İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir, 2017'de ofis piyasasında yaşanan durgunluğun yatırımların yavaşlamasından kaynaklandığını söyledi. 



Aksun İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir doğru lokasyonda geliştirilen ofislerin ise satıldığını vurguladı.  Akdemir,ofis piyasasında yaşanan durgunluğun, yatırımların yavaşlamasının yanı sıra projelerin firmaların ihtiyaçlarına uygun geliştirilmemesinden kaynaklandığını belirtti. 


Business İstanbul‘un Türkiye'nin en büyük ofis projesini olduğunu ve ihtiyaca yönelik geliştirdikleri için firma olarak başarılı bir yıl geçirdiklerini söyleyen Akdemir, ilk etaptaki 500 bağımsız ofisin 490‘ının satışını tamamladıklarını açıkladı. 

 

Aksun İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir, 2017 yılında satışı yapılan ofislere bakıldığında tamamının doğru lokasyonlarda olduğunu ifade etti. 

 

İstanbul Göztepe E–5 üstündeki özel lokasyonu ile Business İstanbul‘un öne çıktığını vurgulayan Akdemir, sadece lokasyonun da yetmediğini bina içinde hızlı ulaşım sağlayan asansör sisteminin yeterli sayıda olması, ihtiyaçları tam kapasite karşılayacak düzeyde otopark alanına yer verilmesi ve düşük aidat imkanının diğer kriterler olduğunu vurguladı. 


Akdemir, 2018‘e girerken Business İstanbul‘un 2. etabının inşaatına başlayacaklarını ifade ederek şunları kaydetti: “2017 yılında gösterdiğimiz başarılı performansı 2018 yılında da tekrarlayacağız. Business İstanbul‘un 550 bağımsız ofisten oluşan 2. etabının inşaatına başlamak üzereyiz. Projemiz başlangıç aşamasından itibaren yatırımcısına kazandıran ofis projelerinin başında geliyor. 16,5 yıl olan yatırım geri dönüş süresiyle firmalara önemli bir avantaj sağlıyoruz.  Business İstanbul, özellikle İSO 500 firmaları tarafından tercih edilen bir proje. Bazı yatırımcılar avantajlı buldukları ofis projelerini satın alarak kiraya veriyor, sonrasında talep edilen yüksek kira bedelleri nedeniyle bazı projelerde ofis katları uzun zaman boş kalıyor. Business İstanbul ise firmaların ihtiyaçları doğrultusunda her bakımdan özel avantajlar sağladığı için firmalar kiracı olmayı değil, malik olmayı tercih ediyor.“  
 


Geri Dön