28 / 04 / 2024

2018 Sincan’ın değişim yılı olacak!

2018 Sincan’ın değişim yılı olacak!

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan’daki projelerin kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı. Sincan’ın Ankara’nın batısında bir yıldız gibi parlayacağını ifade eden Başkan Ercan, “2018 Sincan’ın değişim yılı olacak” dedi...



KARAYOLLARI Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve 8 Ağustos’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile temeli atılan 40 kilometrelik Yenikent-Temelli Bulvarı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Başta bölgedeki sanayicilerin lojistik anlamda can damarı olan 320 milyon lira değerindeki bulvar, Sincan’ın da kaderini değiştirecek.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, yapımı devam eden Yenikent-Temelli bulvarı ile Sincan, Ankara’nın incisi olacak. Eskişehir Devletyolu, Ayaş Devletyolu ve İstanbul Çevreyolu'nu birbirine bağlayan 40 kilometrelik bulvarda; 7 köprülü kavşak, 7 alt geçit, 5 üst geçit, 3 demiryolu alt geçit köprüsü ve 700 metrelik bir viyadük olacak. Ayrıca 6 Organize Sanayi Bölgesi’nin de içerisinden geçecek.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, yol açıldığı zaman sanayi merkezleri arasında ulaşımın kolaylaşacağını ve ulaşımın daha güvenli hale geleceğini belirtti. Proje bittiğinde Ankara-Eskişehir üzerinden Güney Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Kuzey Marmara ve Batı Karadeniz’e ulaşım şehir içine girmeden yapılmış olacak. Otoyol bağlantısıyla aynı zamanda keresteciler, organize sanayi bölgesi ve onun devamındaki Saray organize sanayi bölgesiyle birbirine doğrudan bağlanacak. Bu projeyle inşa edilecek köprülü, kavşaklı ve ana güzergaha katılım noktalan daha güvenli hale gelecek. Proje tamamlandığında  Ankara  Çevre Otoyolu ve şehir içi trafiği tamamen rahatlamış olacak. Bölgede yeni sanayi sitesi kurulacak, yeni iş ve aş alanları oluşacak.

YENİ HASTANE KURULUYOR

Başkan Ercan, Sincanlıların dört gözle beklediği hastane projesi konusunda da müjde verdi. 480 yatak kapasiteli hastanede, 90 üniteli ağız ve diş sağlığı merkezinin de yer alacağım belirten Ercan, hastanenin yalnızca Sincanlılara değil, Ankara’nın batısında yaşayan herkese hizmet vereceğini ifade etti. Sincanlıların taleplerinin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Ercan, “Yeni hastanemizin yapımıyla ilgili süreci yakından takip ediyoruz, inşallah Sincanlılara hak ettikleri hastaneye en kısa sürede kavuşacak. Hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemizle birlikte Sincan için çalışmaya devam edeceğiz. Kurumlar arası işbirliği yapacağız ve uyum halinde çalışacağız. Çünkü her şey Sincan için” ifadelerini kullandı.

SARAYCIK'TA YEPYENİ BİR ŞEHİR KURULUYOR

Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOK!) ile başlatılan Saraycık Kentsel Yenileme projesi ile Sincan’da yepyeni bir şehir kuruluyor. Bu projeyle Saraycık Mahallesi, modern binaları, yolları, sosyal yaşam merkezleriyle önemli bir değere kavuşacağını dile getiren Başkan Ercan, Mülk sahibi vatandaşların beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile 6 bin konutta 30 bin kişiye yaşam alanı sunulacağım söyledi. Saraycık Kentsel Yenileme Projesi’nde vatandaşların yüzde 95’iyle işbirliği sağlanmış durumda. Saraycık’ta konut karşılığı anlaşma yapan hak sahiplerine kira yardımı da yapılıyor.
SİNCAN

SİNCAN'A DEV SPOR KOMPLEKSİ

Sincan, sporda da Ankara’nın gözdesi olacak. Fatih bölgesinde yapımına başlanan spor tesisi, 7 dönümlük bir arazi üzerine kuruluyor. Spor alanı; 420 metrekarelik basketbol veya 162 metrekarelik voleybol sahasına da dönüşebilecek. Sahanın etrafında yaklaşık 2 bin 500 kişilik tribünlerin yer alacağı tesis Sincan Belediyesi’nin çeşitli kültürel ve sportif organizasyonlarına da ev sahipliği yapacak. Spor kompleksinde, kongre ve konser gibi etkinlikler de yapılabilecek.

Başkan Ercan, uzun zamandır tadilatta olan Kayaş-Sincan banliyö hattının da önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini belirtti. Ercan, “Aktarmalı olan Sincan- Kızılay metro hattından mayıs sonu haziran başında aktarma meselesi ortadan kalkacak. Törekent’ten metroya binen vatandaşımız rahat bir şekilde tek seferde Kızılay’a varacak. Bu gelişmelerle beraber Sincan trafiği önümüzdeki aylarda önemli bir aşama kaydedecek” dedi.

İSTİHDAM ARTIRICI PROJELER

Sincan’da yeni istihdam alanları oluşturma konusunda da çalışmalar yaptıklarım vurgulayan Ercan, şunları söyledi:

“Sincan sınırları içinde sanayi bölgelerinin olması önemli bir potansiyel. Bu yüzden sanayi bölgelerinin yönetim kurullarıyla görüşerek ne yapabiliriz diye istişare ettik. Ara eleman yetiştirmek için lise veya yüksekokul mezunlarına, karşılığında ücret alabilecekleri bir eğitim vermeyi planlıyoruz. Sincan Kaymakamımız Abdullah Küçük de bizlere bu konuda destek oluyor. İnşallah bu süreçten verim elde edeceğiz.” Bu kapsamda Ercan, Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Akdaş ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi. Ercan “Elimizde var olan imkanlarla Sincan’ı daha ileriye taşımak için gayret edeceğiz. Önemli olan vatandaşlarımızın refahı” dedi. Akdaş’ın Organize Sanayi Bölgesindeki yeni bir eğitim alanı oluşturma talebine yeşil ışık yakan Başkan Ercan, eğitime yapılacak her yatırımın arkasında olacağını söyledi.

Ercan “Planlanan bu projeyi imkanlarımız ölçüsünde muhakkak ki değerlendireceğiz. Hem gençlerimizin gelişmesi hem de yeni istihdam alanlarının oluşması herkes için iyi olacaktır. Sincan’daki potansiyelin hepimiz farkındayız. İnşallah bu cevheri hep beraber gayret ederek ortaya çıkaracağız” diye konuştu. Eğitimin her zaman destekçisi olacağının altım çizen Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan “Biz Sincan Belediyesi olarak eğitime ve gençlere destek vermek için çabalıyoruz. Bu proje içinde hep beraber çalışacağız köprüler kuracağız. İşimiz gücümüz Sincan olmalı” dedi.


Geri Dön